Espresso – Din lokala tidning
skfsfolk

Livspusslet i fokus när Fenix Family föreläste i Hässleholm

Nyligen bjöd SKFS:s ägare Jörgen Rydén in till föredrag på Statt i Hässleholm. Ämnet var ekonomi och livspussel. Två områden som hänger intimt ihop i våra liv. De flesta av oss ser framtiden som en period med tryggad ekonomi och en tid för allt sånt man annars inte hunnit med. Men innan vi är där – ska vi ta några miljoner beslut som leder oss dit.

Vi ställs varje dag inför ett antal val. Varje val kräver beslut som i slutändan leder till ett resultat. Så om vi stannar upp och ser på oss själva ur med en helikoptersyn, så är vi alla ett resultat av alla de beslut vi tagit genom åren. Bra som dåliga. Som de vänner vi har, den familj vi har, den ekonomiska tryggheten, vår kropp och vår kapacitet. Ödet kan spela oss vissa spratt men i samtliga fall där vi gör ett medvetet val – styr vi samtidigt utvecklingen i våra liv.

Guider hjälper oss 

Ett stort beslut handlar om ekonomi. Få förlitar sig på den allmänna pensionen. Kloka beslut kring ditt livs sparande bör bygga mer på information än känslor. Där är då Paller Svärd, Sharpio en av många guider.

– Känslorna hjälper oss inte att fatta rationella beslut varken inom ekonomi eller andra områden, menar Paller. Läran om hur våra känslor påverkar investeringsbesluten kallas ”investment psychology”. Då ett negativt utfall ger oss upp till 5ggr starkare känslomässigt engagemang än ett positivt utfall, tenderar vi att hitta sätt att undvika de känslorna som tex att sälja av de tillgångar som gått dåligt. Men bryr verkligen marknaden sig om vilken anskaffningskurs du hade på din investering? Rent krasst – det enda vi ska tänka på är om vi tror på tillgången framåt. 

Förberedelse undviker problem

I livspusslet ingår lösningar som underlättar våra liv. Ekonomin är en stor sak som även inkluderar familj, fördelning och arv. Våra familjer ser olika ut vilket skapar olika förutsättningar. Detta är ett område där du kan behöva en guide.

Över tid hamnar vi alla i situationer som behöver lösas. Antingen tvingas du göra det försent, eller så förbereder du allt i god tid. 

Fenix Family är en ny digital tjänst som hjälper dig hålla koll på exempelvis testamente, framtidsfullmakt, fysisk förvaring & bevakning, digitalt kassaskåp samt kostnadsfria uppdateringar och finansiell översikt till dig själv, make/maka, barn och barnbarn. 

Bekvämt att tacka nej

Vår hjärna är väldigt ofta inställd på att tacka nej – för det är bekvämt. Men bekvämt leder ofta till något obekvämt.

– Attityder är ofta grunden till om vi säger ja eller nej, menar Claudio Moldovan från Fenix Family. Attityder får dig att ta beslut som antingen leder till problem eller lösning. Vi tar beslut utifrån känslor mer än ett rationellt tänkande. En ström av beslut skapar sen en hävstångseffekt som tillsammans leder till ett resultat. Du kan alltid styra resultatet utifrån vilka beslut du tar. Men då behöver du ha guider i livet som hjälper dig ta beslut som leder dig rätt i ditt livspussel.

Hur ser ditt livspussel ut?

FENIX FAMILY LIVSPLANERINGDET HÄR INGÅR

Inventering av den livssituation så att du ska få allt du behöver för en tryggare nytid och framtid.
Digital finansportal som samlar alla dina värdetillgångar.
Förvaring av och åtkomst till dina aval i vårt digitala kassaskåp.
Förvaring och övervakning av ditt testamente.
Medskick till dina efterlevande. 

Fenixfamily.se/

fenix family logo dark

Gåva värd 5.999 kr

För alla Espressos läsare erbjuder SKFS nu en gåva som hjälper er och er släkt/vänner i ert livspussel.

Kontakta SKFS genom att maila jorgen@skfs.nu era kontaktuppgifter så kan du få detta exklusiva erbjudande och har tagit ett stort steg i ditt livspussel.

OBS Gäller de 5 första – först till kvarn…

Gåvan gäller fram till 3 mars

skarmavbild 2024 02 23 kl. 11.48.28
skfs bla 1
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x