Espresso – Din lokala tidning
Lokala Företag

Lokal företagare

Vi befinner oss alla mitt i en helt ny situation som påverkar hela vårt samhälle där många företag kämpar för sin överlevnad. Det som händer riskerar att skada det lokala näringslivet.

I femton år har jag arbetat med lokala gratistidningar. Tillsammans med våra kollegor runtom i landet når vi idag 4,6 miljoner hem varje vecka. Det gör oss till den i särklass största budbäraren av lokala nyheter. Vi vet av erfarenhet att våra tidningar gör stor skillnad för väldigt många. Det gör oss väldigt stolta.

Vi har sedan starten bevakat kommuner med principen att göra informationen tillgänglig för alla – oavsett var man bor eller vem man är. Vi skickar ut tidningen gratis till alla invånare varannan vecka året om.
Vi har inget statligt stöd, som de prenumererade tidningarna oftast har, utan det är våra annonsörer som helt gör det möjligt för oss att dela ut tidningen.

Att vi i Sverige har ett system som är uppbyggt så att de tidningar som når alla hushåll till stor del är diskvalificerade från ett statligt stöd samtidigt som de större koncernerna får stöd för att de minskar sina upplagor. Det är en historia i sig som jag inte ska trötta ut er med idag.

Hur påverkas vår tidning och vårt företag av det som händer just nu?
För att vara helt ärlig – en hel del. Vi kommer att tappa en hel del annonser som rör evenemang som ställts in eller branscher som påverkats av de nya rekommendationer som kommit. Samtidigt finns det företag som mer än någonsin vill nå ut till sina kunder och dessa gör vi nu allt vi kan för att hjälpa. Men det är tufft, för oss precis som för alla andra.

Med detta sagt skulle jag vilja be dig som läsare om två saker.
Stötta våra annonsörer och alla bygdens lokala företag. Skippa de globala näthandlarna, glöm tanken på långväga inköpsresor och lägg de pengar du vill spendera lokalt. Om vi alla gör det så kommer vi att göra skillnad tillsammans och komma ut på andra sidan så välhållna det bara är möjligt.

Om du har möjlighet, och vill stötta din lokala tidning, så är jag och mina kollegor väldigt tacksamma om du vill bli vår Lokalsupporter.

Som lokalsupporter kan du stötta oss med en stödprenumeration där du helt själv avgör hur mycket du vill hjälpa oss med. Då stöttar du inte bara den lokala näringsverksamheten, lokala arbetstillfällen och den gratisdistribuerade tidningen – i förlängningen stöttar du dessutom demokratin i en svår tid.

Tack för din hjälp!

Johnny Billinger
Ansvarig utgivare

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x