INGREDIENSER
4 salta sillfiléer ca 300 g
Inläggningslag:
0,9 dl vatten
1,2 dl strösocker
4 msk ättikssprit 12%
10 kryddpepparkorn
2 rödlökar
SÅ HÄR GÖR DU
Skölj sillen med kallt vatten och vattna sedan ur den i kylen i 6-8 timmar,det går fortare om man byter vatten några gånger. Lite sälta ska finnas kvar i sillen.
Koka upp vatten, socker, ättikssprit och kryddpeppar.
Skala och skiva löken.
Häll den varma lagen över löken och låt svalna.
Skär sillen i ca 2 cm stora bitar och slå den kalla lagen över sillen.
Låt stå i kylen minst 2 dygn.
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild
ÖVRIGT
Variera gärna löksillen med olika sorters lök. Bo Martinsson.