Espresso – Din lokala tidning

Löndals fönsterputs utökar med ny miljövänlig teknik

Rasmus Löndal etablerade i slutet av 2016 sin firma i Osby. Han hade då arbetat som fönsterputsare i Danmark sedan 2004, där man har en mycket längre tradition av att anlita professionella fönsterputsare än vad som varit brukligt i Sverige. Rasmus har även arbetat med att utbilda fönsterputsar-
elever. Han har snabbt gjort sig populär hos sin ständigt ökande kundkrets, bestående av både privatpersoner och företag, som uppskattar hans service och yrkeskunskap.

– Att putsa fönster är sällan något som folk tycker är roligt, menar Rasmus. Det tar både tid och kraft. Har man däremot erfarenhet och de rätta verktygen uppnår man snabbt ett glasklart resultat. Som privatperson får man dessutom halva arbetskostnaden finansierad av RUT-avdraget, vilket gör att många har råd att unna sig lyxen att ta hjälp.

ULTRARENT VATTEN
Intresset för fasadtvätt har ökat, vilket har inneburit att Rasmus investerat i den miljövänliga tekniken Ultrarent Vatten (reverse osmosis). Med detta system kan han på ett skonsamt sätt tvätta både fönster, fasader och solpaneler helt fritt från kemikalier. Vi fick en snabb demonstration hur effektivt och snabbt det går med rätt utrustning och lång erfarenhet.
– Avjoniserat vatten innebär att man genom filter renar tvättvattnet från lösta och uppslammade ämnen, tex metallsalter, mineraler och mikroorganismer som finns i det vanliga kranvattnet, förklarar han. Vattnet sprutas kontinuerligt med ett lämpligt tryck genom vattenmatade teleskopskaft ut till borsten som man tvättar med. Skaften i kolfiber kan nå ända upp till 23 meter. På så sätt spar man både tid och pengar, då man slipper arbeta med skylift eller stege på höga höjder.
– Jag kommer också lättare åt ställen som inte kan nås med stege eller lift, vilket är ett säkert sätt att arbeta. När det gäller fönster kan man behöva utföra behandlingen några gånger för att få ett helt perfekt resultat. Man kan tvätta de flesta fasader, dock ej tegel och faluröd-färgade. Alltför gamla fönster är heller ej lämpliga att tvätta med denna metoden.

FLEXIBLA LÖSNINGAR
Hos Löndals utgår man helt efter kundens behov. De vanliga fönsterputsuppdragen kan bokas alltifrån enstaka åtaganden till återkommande abonnemang med intervaller på 2-3-4-6 månader. Fönsterrutorna kan putsas på alla sidor och varieras från gång till gång.
– För mig är det en självklarhet att alltid anpassa mig till mina kunder, säger Rasmus. Jag satsar på ett tryggt och långsiktigt samarbete. Det känns roligt att nu även kunna erbjuda Ultrarent Vatten-tvätt.

Rasmus fönstertips:
Spola aldrig fönster med vattenslang. Avlagringar från vattnet bränner lätt fast när solen skiner.
Använd alltid en microfiberduk när du ska torka av ränder efter fönstertvätt. Det funkar.
Ge bort en fönstertvätt i present! En uppskattad gåva till den som redan har allt!

londalsfonsterputs@gmail.com 0479 – 100 80

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy