Espresso – Din lokala tidning
Lönsboda GoIF

Lönsboda GoIF – föreningen mitt i byn

FÖRENINGSLIV. Man kan inte nog understryka vikten av ett fungerande föreningsliv. Det engagemang som skapas – lever och frodas i generationer. Här jobbar man över alla samhällsstrukturer med ett gemensamt syfte. Ett socialt sammanhang där våra barn och ungdomar är i fokus.

Lönsboda GoIF herrar och damer ligger båda i den lägsta divisionen. De är ett av många exempel på vad föreningen betyder för samhället. Trots en placering i de lägre divisionerna så sker ett imponerande arbete och investeringar i verksamheten. Tränare, ledare, volontärer och föräldrar lägger hela eller delar av sin fritid för att hålla igång och utveckla föreningen.
– Visst är det roligt att vinna, säger ordförande Tommy Johansson. Det gör ju allt mycket roligare. Men verksamheten bygger på något mycket djupare än så.

NYA HÄNDER

De flesta föreningar känner nog igen sig i att det går upp och ner. Både vad gäller resultat, men också i verksamheten. Barn växer upp och nya fyller på. Så är det med alla runt omkring också. Nya idéer och nya händer skapar nya förutsättningar.
– Just nu har vi en fantastisk bra grund, berättar Tommy. Nya lokala tränare som tillsammans med oss andra skapat en helt nu optimism i föreningen. Kanske är det just i år som våra lag ska ta ett kliv upp?

ALLT HÄNGER IHOP

I år har Lönsboda Gif en styrelse som är kopplad till verksamheten. Så alla beslut får en omedelbar konsekvens i herr-, dam- eller ungdomssektion.
– Även om det är lite tunt i vissa årgångar, så ser det på sikt väldigt bra ut, berättar sportchefen Albin Stjernkvist. Albin är från Lönsboda men har jobbat utomlands under många år. Nu är han tillbaka sen några år och aktiv i föreningen, redo för ett lite större ansvar.

SPEL PÅ NY PLAN

Mikael Hoflander, tränare i herrlaget, ser nu också fram emot en ny säsong med förhoppning om ett lyckosamt kval.– Ja vi har fallit på målsnöret några gånger. Vi har ett ungt lag som inom snar framtid är redo för division fem. Alla lag ser också fram emot den nya planen som just nu är under produktion. Premiär blir det dock inte förrän efter sommaruppehållet.
– Vi har två bra gräsplaner till, men det blir lite trängre för träningen fram tills den nya är klar, menar Mikael.

VILL UPP EN DIVISION

Damlaget ser också ut att få ett uppsving. 25 tjejer är i träning med målet inställt på att avancera upp till trean.
– Ja det är där vi hör hemma, förklarar Therese Cederqvist. Förutsättningarna är större än på många år. Intresset för fotboll och för vår förening har vuxit sig starkare.

LOPPIS SKAPAR FÖRUTSÄTTNINGAR

Mitt i centrum ligger föreningens loppis. Totalt 1800 kvadratmeter fördelat på tre plan, skapar möjligheter för all föreningsverksamhet i Lönsboda.
– Vi fyller ett plan med butiken, berättar Tommy, men här finns plats för så mycket mer. Drömmen är att få till ett föreningarnas hus med kopplade verksamheter som skapar liv i hela huset. Drömmar och idéer finns, men nu hoppas man först och främst på att kommunen ska bli en del i satsningen.
– Ja vi klarar inte att göra detta ensamma. Men möjligheterna är både unika och fantastiska, avslutar Tommy Johansson.

TEXT&FOTO: JOHNNY@ESPRESSOMEDIA.SE

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x