Espresso – Din lokala tidning

Lyssna och lär

En lärdom jag fått med mig i livet är att det är svårt att förändra sig själv. De flesta av oss har säkert haft utvecklingssamtal med våra chefer och då fått tips på saker som vi borde förbättra.

Jag fick ofta höra att jag borde ta mer plats. Men samtidigt att jag var en bra lyssnare. Kontentan var att ta lite från lyssningen och omvandla det till att ta mer plats. Låter enkelt men i verkligheten är det väldigt svårt. Att förändra sig kräver först och främst en insikt om hur detta i så fall skulle förändra ditt liv. Så att du på så sätt får en morot du dreglar över. Sen kräver det att du tränar frekvent under lång tid och får löpande bekräftelse på att det du gör – gör skillnad.

Att vara genuint intresserad av folk och lyssna på vad de har att säga – är en fördel. Det är en insikt som kommit med åren. Alltså inget som jag borde jobba bort till fördel för något annat. Mitt tips för att lära och inspireras – är att lyssna. Det finns inget enklare än att få fart på människor. Ställ frågor och lyssna på svaren. Alla gillar vi dem som tar sig tid att lyssna och visa intresse för vad man har att säga.

Frågan är vem som lär sig mest. Den som pratar hela tiden eller den som lyssnar?

Johnny Billinger

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x