Espresso – Din lokala tidning
majblomman

Majblomman – gör stor skillnad för många bar

BEHJÄRTANSVÄRT. Glimåkra Majblommeförening delar varje år ut bidrag till barn i Glimåkra och Broby. Detta med hjälp av alla skolbarn och scouter som bidrar med att sälja blommorna.

Majblommans uppdrag är att motverka barnfattigdom och bidra direkt till barn för en meningsfull fritid. Det kan gälla medlemskap i en förening, idrottskläder, eller något annat som barnet behöver där inte resurser finns i familjen. Familjer ansöker om bidrag med hjälp av skola, kyrka eller annan verksamhet.

Bidragen går till sådant som inte socialtjänst bistår med. Bidrag från Majblomman gör stor skillnad för det enskilda barnet. I år pågår försäljningen mellan 18/4 och 3/5 både i form av webbshoppar och direkt försäljning.

– Vi har erfarit att kunskapen om vad de insamlade medlen går till ibland kan vara bristfällig och försöker sprida information om detta, berättar ordförande Christina Olsson.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x