Espresso – Din lokala tidning
Image default

Makrillåda

Makrillåda

Johnny Billinger Makrillåda Makrillåda Skriv ut
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

3-4 skinn och benfria rökta makrillfiléer, alternativt annan varmrökt fisk som sik, lax, eller öring.

600 g kokt fast potatis

1 purjolök

4 tomater

Smör till formen

3 ägg

1 msk orökt kaviar

3 dl vispgrädde

Några kvistar dill

1 knippe timjan

Salt och vitpeppar

SÅ HÄR GÖR DU

Sätt ugnen på 180 grader. Skiva potatis, purjolök och tomater.

Varva tillsammans med bitar av makrillfiléerna i smord ugnsfast form.

Slå äggstanningen över fisken och baka i ugn 25-30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och allt fått lite färg.

Garnera med dillkvistar och servera omgående.

ÖVRIGT

Ett källarsvalt öl typ pilsner är en utmärkt dryck till denna rätt! Jag minns ännu den underbara doften av morsans makrillåda. Makrillen köpte hon av fiskhandlare Madsen från Glimåkra som kom varje tisdag med sin fiskbil. Denna låda är det bästa man kan tänka sig av husmorskosten!

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x