Espresso – Din lokala tidning

Månadsmöte och Påskagille med PRO Glimåkra

Pro Glimåkra har haft medlemsmöte den 3 april. Mötet inleddes med parentation för en avliden medlem. Ordförande tände ett ljus och läste en livsbetraktelse och dikten ”Jag lekte”. Därefter öppnade han mötet och hälsade alla välkomna, särskilt till Seniorstrålarna från Knislinge PRO.

Efter inledande formalia var det Seniorstrålarnas tur som underhöll med sång och musik. Efter kaffepausen med en läcker och välsmakande smörgåsbuffé fortsatte underhållningen.

Information
Gällande KPR:s varande eller icke varande har kommundirektören Jonas Rydberg meddelat att Östra Göinge Kommun fortsättningsvis kommer att ha ett KPR.
Mötet beslutade att med acklamation ansöka om förtjänstetecken för tre personer i föreningen.
Resor: Den 27 mars var föreningen på resa till Ullared
Anmälningslistor var utlagda till midsommarfesten samt landskapsresan Skåne den 25-27 juni.
Mötet avslutades med dragning på lotteriet där många vinster var skänkta av medlemmarna.

skagille
PRO Glimåkra startade Påsken i förtid och i samarbete med ABF arrangerades ett Påskagille den 10 april. Ett arrangemang som blev mycket uppskattat och på matbordet fanns det mesta av påskens delikatesser från restaurang Västergård.
Dagens huvudgäst var spelemannen Mikael ”Micke” Saarliden som framförde ett mycket fint och trevligt program och spred glädje med sin sång och musik.
Ett tack framfördes till festkommittén som till allas trevnad dukat upp en riktig festlokal som fylldes till sista plats.
Till kaffet serverades en smaklig hembakad bakelse
Festen avslutades med dragning av lotterierna som innehöll fina vinster och därefter var det nöjda och glada deltagare som vände åter mot hemmet.

Säkerhet i Hemmet
Vid ett Öppet Hus den 24 april fick vi en fin information om säkerheten i hemmet, det var Brandmannen Bengt-Arne Olsson från Åhus som lämnade en utförlig information om att förebygga olyckor.

Text och foto: Ragnar Svensson

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy