Espresso – Din lokala tidning
Hjärsåsmotionens prisutdelning

Många deltagare i Hjärsåsmotionen

FÖRENINGAR. Hjärsåsmotionen hade säsongsavslutning härom veckan och hos den initiativtagande föreningen Hjärsås/Värestorps IF konstaterar ledningen nöjt att det varit en ovanligt lyckad säsong.
– Ja, den har varit jättebra. Vi har ökat från cirka 1600 anmälningar till 2410, vilket vi är jätteglada för, säger Ylva Malm Ekvall.

Föreningen har hållit i Hjärsåsmotionen i snart 40 år. För den som inte känner till evenemanget så går det ut på att röra sig en valfri sträcka, på valfritt motionssätt. Man kan gå, springa, cykla eller något annat bara man tar sig framåt. Deltagandet förutsätter en anmälan och en deltagaravgift. Anmälan görs vid Ungdomens Hus i Hjärsås och en ny anmälan kan göras varje vecka.
– Under söndagar är det bemannat i Ungdomens Hus och då bjuder vi också på kaffe, dricka och en liten kaka, berättar Ylva.

Många lottdragningar
Övrig tid finns det ett driv in-inkast där deltagarna kan lägga ett kuvert med namn och anmälningsavgiften. Varje vecka vinner några av de anmälda deltagarna bland annat kaffe. Föreningen håller också en extra lottdragning en gång i månaden, där deltagaren kan vinna 100 eller 200 kr. Under säsongsavslutande söndagen 27 oktober blev det extra många glada vinnare.
– Vi drar dessutom en högvinst per 800 anmälningar så i år blev det tre lyckliga vinnare eftersom vi haft så högt deltagande. Sen hade vi ett antal skänkta presentkort och varukassar som företag sponsrat, att lotta ut. Samtliga vinnare presenteras på vår facebooksida och hemsida.

Extra uppmärksammade
Under året har föreningen haft fyra frekventa deltagare som de vill uppmärksamma lite extra.
– Vi har fyra cyklister som deltagit över 100 anmälningar/person. Dessa är Åke Nilsson (Hanaskog), Bo Håkansson (Hanaskog), Leif Johnsson (Knislinge) och Vagn Schnoor (Hanaskog). De blir bjudna på middag av Snapphanekrogen i Knislinge.
Föreningen vill nu tacka alla motionärer, sponsorer, funktionärer med flera för detta året.
– Utan deras medverkan hade det inte blivit någon Hjärsåsmotion. Detta arrangemang är en väldigt stor social grej för många och det håller byn levande, vilket vi så gärna vill med våra småbyar, avslutar Ylva.

Text: jessica@espressomedia.se
Foto: Hjärsås/Värestorps IF

Fotnot: Hjärsåsmotionen startar igen första söndagen i april men drive in-inkastet kommer att vara öppet hela vintern. De som anmäler sig under vintern får räkna med sina anmälningar 2021. Det kommer även att göras en separat dragning på vinterns anmälningar innan uppstarten 2021.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x