Espresso – Din lokala tidning
Många puckar i mål

Många puckar i mål

OIK har redan många puckar i mål, några är i luften och många är på väg att gå i mål nu inför kommande hockeysäsong. Vi träffade ordförande Mikael Svensson, sportchefen Ted Holmgren och vice ordförande Sven-Arne Svensson i ishallen strax innan midsommar.

Visserligen är det ingen is på banorna och hockeyn har sommaruppehåll men det har verkligen inte föreningen. Nu under sommartid planeras det inför den stundande säsongen och det byggs för fullt i ishallen, som ser ut som en byggarbetsplats.
– Ja här inne byggs det verkligen, säger Mikael och pekar mot en stomme som skall bli en begagnatshop.
– Den skall bli färdigt innan säsongen åter är i gång om några månader. Här kan våra medlemmar och allmänheten lämna in hockeyutrustning till barn och ungdomar. Önskemålet om en begagnatshop kommer från ungdomssektionen.

Aktiva barn i hockeskolan
Ledarna fortsätter att berätta att de har ca 130 barn aktiva barn på undomssidan, i åldrarna från 5 till 16 år. Till hösten sker det en ny inskrivning för barn som är födda 2014. OIK har 20 hockeyutrustningar som de lånar ut gratis till hockeyskolans 5-7 åringar. Hockeyskolan är inte bara till för killar utan OIK kan stoltsera med att de har fyra tjejer som också spelar i U-lagen.
– A-lagets spelare brukar komma in och stötta upp i Hockeyskolan och det är väldigt populärt då barnen och ungdomarna ser upp till och har A-laget som sina förebilder och idoler.

Hockeycup för ungdomar
För tredje året i rad arrangerar OIK en hockeycup för ungdomar den 14 -15/9.
– Det är 8 lag som möts och de kommer från Höör, Göteborg, Strömstad, Halden, Norge, Oskarshamn och Limhamn och givetvis är Osby med också. Vi erbjuder en tvådagars cup där alla möter alla. Det har alltid varit stor gemenskap och nya bestående vänskapsband har knutits mellan spelarna och föräldrarna. Förutom att ha roligt på isen så ingår det även mat med logi, berättar Mikael.

Osbyprojekt med Jocke Andersson
En glädjande nyhet är att OIK i dagarna fått klart med att det kommer 6-8 australiensiska spelare som är i åldern 16-17 år hit till klubbens hockeyskola i höst.
– Och det är fler som är på ingång från Nya Zeeland men det är inte riktigt klart i dagsläget.
SweCap Group med Jocke Andersson ser detta som ett långsiktigt projekt där ishockeyutbildning, erfarenhet från det svenska språket och inkludering i dess samhälle skall vara grunden till en bra och utvecklande vardag. Vi har mötts av stort engagemang från både Osby IK (OIK), Osby kommun och Ekbackeskolan för att få detta projekt möjliggjort, berättar Mikael.
Mikael fortsätter att berätta att Ekbackeskolans Hockeyvallinje tränas av A-lagets tränare Teemu Elomo. Teemu kommer att träna Osbyprojektets deltagare samtidigt.
– Förhoppningen är att vi skall starta ett J18-lag kommande säsong.

Hoppas på ny ishall
Sven-Arne berättar om ishallsföreningen som heter Osby Arena Förening, i den föreningen sitter medlemmar från IFK, OIK, Boulesällskapet och Osby Konståkningsklubb. Föreningen hoppas på att det kommer att byggas en ny ishall. Det de vill och tänker göra är en motionsslinga runt den nuvarande ishallen, bygga en attraktiv lekplats och ett utegym. Inne i ishallen skall IFK ta över och göra det till en inomhusfotbollsplan och våra boulespelare skall också kunna ha möjlighet till att kunna vara där.

Avslutningsvis poängterar Mikael, Ted och Sven-Arne att utan föräldrars ideella hjälp och klubbens sponsorer så hade det aldrig gått att genomföra någon av alla de olika aktiviteter som de har i klubben.

Text anita@espressomedia.se
Foto: Privata

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy