Espresso – Din lokala tidning
dsc7072

Många ville träffa arbetsgivare på höstens första matchning

JOBB. Jobbsatsningen Göingematcningen drog under tisdagen igång efter semesteruppehåll.
– Det har kommit mycket folk, ett fyrtiotal har varit på plats under dagen, säger Camilla Larsson arbetsmarknadskonsulent.

Göingematchningen äger rum varannan vecka och är en plattform för att skapa kontaktytor mellan arbetsgivareoch arbetssökande. Höstens första omgång hade fokus på industrijobb och på plats fanns representanter från Naturstenskompaniet och bemanningsföretaget Topwork.

“Flera bra möten”
– Det är första gången vi medverkar och det har varit flera bra möten under dagen, säger Martin Persson som representerade Naturstenskompaniet.
– Främst har vi behov av stenhuggare, säger Martin Persson som är platsansvarig på produktionssidan för området Glimåkra och Kristianstad.
– Jag gillar att komma ut och träffa människor – det ger mer än att bara läsa en ansökan. Främst söker vi efter rätt personer, utbildning inom yrket erbjuder vi den som vi vill anställa. När vi väl hittar duktigt folk så behåller vi dem gärna länge.

dsc7066

Martin Persson representerade Naturstenskompaniet som bland annat behöver fler stenhuggare till sina produktionsanläggningar.

Körkort avgörande
Även om matchningsträffarna äger rum i Östra Göinge så välkomnar Arbetsmarknadsenheten både arbetssökande och arbetsgivare från andra orter.
– Vi försöker att jobba med tema på våra träffar, säger Camilla Larsson.
– I dag har vi Topwork här, som anställer bland annat svetsare, truckförare och montörer, men även söker administrativ personal. När det gäller industrijobben så är det ofta avgörande om man har körkort eller inte. Där tipsar vi gärna om att man kan ta csn-lån även för körkortsutbildning, vilket kan hjälpa mycket när man söker jobb.

Bemannar stort område
Johanna Björk och Peter Hogla från Topwork håller med om att körkort ofta är en viktig förutsättning för att anställa.
– Vi jobbar bland annat med bemanning åt Nibe, som bygger ut och kommer att ha ett stort behov av personal framöver. Det är svårt att ta en buss till jobbet om man börjar sitt skift i Markaryd klockan halv sex på morgonen.
– Vi har vårt huvudkontor i Växjö, men verkar över ett stort område i bland annat Småland och skåne, säger Johanna.

“Glöd och intresse”
På plats under Göingematchningen finns även studievägledare. Personalen på Arbetsmarknadsenheten hjälper även gärna till med att lotsa arbetssökande vidare i sina kontaktnät.
– Många har svårt att hitta rätt kompetenser i dag, men vi tittar även mycket på personlighet hos de arbetssökande vi möter. Det gäller att hitta den som har glöden och intresset, och sedan matcha ihop personen med en tänkbar arbetsgivere, säger Camilla Larsson.

Text&foto: erik@espressomedia.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x