INGREDIENSER
16 stora eller 24 små
strömmingsflundror
Ströbröd till panering
Grovt rågmjöl till panering
Smör till stekning
Peppar
Marinad:
1 liten burk ansjovisfilé, ca 55 g
1 knippe dill,
1 knippe gräslök
2 dl majonnäs
2 dl gräddfil
SÅ HÄR GÖR DU
Hacka ansjovisen fint. Behåll spadet. Finhacka dill och gräslök. Blanda med övriga ingredienser till marinaden.
Klipp eller dra fenorna på strömmingarna.Vänd flundrorna i hälften av marinaden, resten sparas till serveringen. Ställ svalt någon timme.
Blanda ströbröd och rågmjöl. Vik flundrorna på mitten med skinnsidan utåt. Panera i mjölet. Stek dem frasiga med smör tills de fått färg, 2-3 minuter per sida. Peppra.
Servera med den sparade marinaden, rårörda lingon samt en god potatispuré.
ÖVRIGT
Tips! Får Du några Mannerströmmingar över så använd dessa till stekt inlagd strömming.