Espresso – Din lokala tidning
Image default

Mannerströmming  

Mannerströmming

Johnny Billinger Mannerströmming   Mannerströmming   Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

16 stora eller 24 små

strömmingsflundror

Ströbröd till panering

Grovt rågmjöl till panering

Smör till stekning

Peppar

Marinad:

1 liten burk ansjovisfilé, ca 55 g

1 knippe dill,

1 knippe gräslök

2 dl majonnäs

2 dl gräddfil

SÅ HÄR GÖR DU

Hacka ansjovisen fint.  Behåll spadet. Finhacka dill och gräslök. Blanda med övriga ingredienser till marinaden.

Klipp eller dra fenorna på strömmingarna.Vänd flundrorna i hälften av marinaden, resten sparas till serveringen. Ställ svalt någon timme.

Blanda ströbröd och rågmjöl. Vik flundrorna på mitten med skinnsidan utåt. Panera i mjölet. Stek dem frasiga med smör tills de fått färg, 2-3 minuter per sida. Peppra.

Servera med den sparade marinaden, rårörda lingon samt en god potatispuré.

 

ÖVRIGT

Tips! Får Du några Mannerströmmingar över så använd dessa till stekt inlagd strömming.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x