Espresso – Din lokala tidning

Marknadsföreningen möttes på Wanås

Det var Marknadsföreningen NordostSkåne som hade det sista mötet innan sommaruppehållet på vackra Wanås där Kristina Wachtmeister berättade väldigt privat om sin bakgrundshistoria och resa.

Kristina berättade bl.a. att hon ursprungligen kommer från Åhus och från en bygg-och inredningsfamilj, så det var självklart att hon ville och skulle bli arkitekt redan i unga år. Vidare berättade hon om sin och familjens flytt från storstadsliv i Stockholm, Paris och New York till Skånes gröna hjärta Östra Göinge för några år sedan och generationsväxlingen på godset. Kristina och Baltzar har utvecklat Wanås Gods med Wanås Restaurant Hotel, där Kristina har designat och använt sig av godsets naturliga tillgångar såväl som lokala hantverkare.

Unikt val av mötesplats
Marknadsföreningens styrelse var givetvis på plats förutom en person, så vi passade på att fråga dem varför de valde just Wanås den här gången som mötesplats?
– Vi heter Marknadsföreningen NordostSkåne och som namnet antyder så är det hela området som berörs av föreningen. Wanås Gods är unikt och vi frågade Kristina för ett tag sedan om hon ville berätta om sin resa och visa upp Wanås från en annan sida, säger Karl-Axel och fortsätter:
– Vi har även haft våra event i Bromölla och Hässleholm och nu var det dags för Östra Göinge att vara mötesplats. Här var det ca 60 personer som kom och lyssnade på Kristina, och det roliga är att det kom folk från hela Skåne Nordost och nätverkade och det är just det som är meningen med föreningen. Det måste vara ett mervärde för medlemmen också, konstaterar han och alla instämmer vid bordet.
– Och vi skall se till att ämnena berör marknadsföring, kommunikation och försäljning.
Vi har jätteduktiga lokala profiler i Nordost Skåne som vi kommer att ha som gäster och fokusera mera på. Sen får du inte glömma att skriva att vi har så himla kul på våra interna möten och hoppas på att medlemmarna också tycker det, avslutar Gunilla intervjun med.

Text och foto:
anita@espressomedia.se

Fakta
Marknadsföreningen har funnits i 40 år och styrelsen består av: Gunilla Olsson och Tin Josefsdotter (som delar på ordförandeskapet), Niklas Lindblad, Lisa Källström, Jane Oredsson, Cecilia Nilsson, och Karl-Axel Hill.
Föreningen har 10 nätverksträffar om året.

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy