Espresso – Din lokala tidning
Våra kyrkor

Marx eller Jesus, vem ger oss hopp?

Jag läste en intervju med Åsa Linderborg, Aftonbladets tidigare kulturchef, i tidningen Dagen den 17:e oktober. I ett sammanhang kom hon in på när hon varit bottenlöst ledsen efter ett dödsfall. Hon uttrycker att hon vid sådana tillfällen har lite avund emot dem som har en Gudstro. Hon uttrycker sig så här:

”Självklart hämtar jag mycket energi hos familj och vänner. Men jag har liksom ingenting annat. När det gäller privat sorg hjälper inte Karl Marx och andra jag vänt mig till genom livet. Jag har ingen nytta av dem i sådana här lägen. ”​

Inget ont om politiska ideologier. Men när det gäller frågor om livets mening, en trygghet som håller både att leva och dö på, visar det sig att Karl Marx saknar svar. Men för oss som har en tro på den Gud som är världens Skapare, den Gud som Jesus Kristus besegrat döden och uppstått till livet för att även vi ska få liv. Den Gud som dagligen finns ibland oss som den Helige Ande för att hjälpa oss i livet. Kort sagt den Gud som uppenbaras för oss i Bibeln.

För oss som har den tron på honom finns det svar. Svar om människans okränkbara värde. Svar om att det finns hopp om ett annat liv den dag då livet här på jorden tar slut. Svaret på frågorna, Varifrån kommer vi? Vad gör vi här? Vart är vi på väg?

Marx saknar svar på de stora livsfrågorna, för honom är det slut i och med den kroppsliga döden. För honom finns inget hopp. Men för oss finns hopp om evigt liv i tron på Jesus Kristus. Hos Jesus Kristus finns ett löfte om evigt liv för alla som tror.

Var har du ditt hopp?
Guds välsignelse!
Hans Eriksson,
Kyrkoherde i Osby Pastorat

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy