INGREDIENSER
4 hela matjessillfiléer, hela eller i bitar
Garnering:
2 hårdkokta ägg
1 stor rödlök
3-4 inlagda rödbetor
2-3 kapris
1 dl hackad persilja
1 dl hackad dill
50-75 g smör
SÅ HÄR GÖR DU
Skär sillfiléerna i bitar och lägg upp på ett fat.
Dela äggen i vitor och gulor, hacka dem var för sig.
Skala och hacka rödlöken. Hacka persilja och dill.
Garnera sillen med grupper av tillbehören.
Bryn smör lätt i en kastrull strax innan sillen ska serveras och häll det över sillen.
ÖVRIGT
Den inlagda sockersaltade matjessillen är typisk svensk mat som man börjar servera när den första färskpotatisen kommer och sedan hela långa sommaren. De klassiska tillbehören är kokt färskpotatis, gräddfil och hackad gräslök. Bo Martinsson, Husmanskostens Vänner.