Espresso – Din lokala tidning
Image default

Matjessill

Matjessill

Johnny Billinger Matjessill Matjessill Skriv ut
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

4 hela matjessillfiléer, hela eller i bitar

Garnering:

2 hårdkokta ägg

1 stor rödlök

3-4 inlagda rödbetor

2-3 kapris

1 dl hackad persilja

1 dl hackad dill

50-75 g smör

SÅ HÄR GÖR DU

Skär sillfiléerna i bitar och lägg upp på ett fat.

Dela äggen i vitor och gulor, hacka dem var för sig.

Skala och hacka rödlöken. Hacka persilja och dill.

Garnera sillen med grupper av tillbehören.

Bryn smör lätt i en kastrull strax innan sillen ska serveras och häll det över sillen.

ÖVRIGT

Den inlagda sockersaltade matjessillen är typisk svensk mat som man börjar servera när den första färskpotatisen kommer och sedan hela långa sommaren. De klassiska tillbehören är kokt färskpotatis, gräddfil och hackad gräslök. Bo Martinsson, Husmanskostens Vänner.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x