Espresso – Din lokala tidning
Image default

Matjessillsallad med Färskpotatis, Äpple och Gräddfil

Matjessillsallad med Färskpotatis, Äpple och Gräddfil

Johnny Billinger Matjessillsallad med Färskpotatis, Äpple och Gräddfil Matjessillsallad med Färskpotatis, Äpple och Gräddfil Skriv ut
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

200 g kokt färskpotatis

1 äpple

1 rödlök

Gräddfil

1 bunt gräslök

Sallad

Peppar

SÅ HÄR GÖR DU

Skiva potatisen och skär äpplet i lika stora  bitar.

Skala och skiva löken fint. Skär gräslöken i stavar.

Skär sillen i vackra bitar med vass kniv.

Vänd ihop salladen försiktigt så att ingredienserna inte går sönder.

Lägg upp på tallrikar eller skålar. Ringla över lite gräddfil.

ÖVRIGT

Vrid några varv på pepparkvarnen, och kanske behövs några korn havssalt också. Till gubbarna i ”tipsbolaget” brukar jag servera rostat Vikabröd, kryddost samt öl och brännvin. Tag gärna efter! Det här är en utmärkt sommarrätt när färskpotatisen går till och när man på grund av värmen kanske behöver ett extra salttillskott. Matjessill tillhör livets goda, men den måste vara lagrad och mogen. Nylagd matjessill är torr och hård. Titta därför efter sista datum på matjessillburken redan i butiken så att Du inte får alltför nyinlagd sill.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x