Espresso – Din lokala tidning
Image default

Matjessilltartar på Fäbodknäcke

sill,matjessill,laga husmanskost nu

Matjessilltartar på Fäbodknäcke

Johnny Billinger Matjessilltartar på Fäbodknäcke Matjessilltartar på Fäbodknäcke Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

1 finhackad

gul lök

Annons
flexbanner avdelare 190x250

1 msk smör

4 hela matjesfiléer

1 msk skuren gräslök

2 tsk crème fraiche

1 tsk dijonsenap

Vitpeppar

Salt

SÅ HÄR GÖR DU

Bryn den hackade löken i smör och låt svalna.

Skär matjessillen i små tärningar.

Blanda samman sill, gräslök, creme fraíche och senap med den brynta löken.

Smaka av med salt och peppar.

Forma röran till små puckar eller ägg.

Servera på eller med en bit fäbodknäcke och väl lagrad västerbottenost.

Tillbehör:

Fäbodsknäcke Västerbottenost

Annons
banner cx 60

 

Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild

ÖVRIGT

Kanske några friterade lökringar. Eller varför inte en OP-Andersen snaps och en ljus öl med liten beska. Peter Skagerholm.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x