Espresso – Din lokala tidning
img 5333

Matklubben – Smakupplevelser med Perssons värld

MAT&DRYCK. Thomas Persson har varit Ica-handlare i över 40 år – och i grunden för hans koncept finns både företagaranda och ett stort intresse för mat. Genom Perssons Värld startar nu Matklubben – ett forum som ska ge medlemmarna en chans till nya upplevelser inom mat och dryck.

– Min ambition har alltid varit att ge kunderna lite mer än de förväntar sig, säger Thomas Persson.

– Matklubben är en plats som ska erbjuda det där lilla extra – det blir få deltagare på varje träff, men tanken är att vem som helst ska kunna gå med för att anmäla sig till de olika tillfällena.

Vi träffar Thomas under en kundkväll på Borgen – ett hundratal gäster har kommit för att äta gott av det som erbjuds i butikens cateringkoncept, och för att lyssna på stjärnkocken Isabella Morrone, som är särskilt inbjuden för att berätta om sin väg in i kockyrket.

– Vi har länge jobbat med olika koncept som kundkvällar och matresor, nu startar vi Matklubben, som blir ett återkommande arrangemang i Osby. Träffarna kommer att ske ungefär varannan månad, och vem som helst kan anmäla sig för att få inbjudan via e-post. När inbjudan väl är ute så gäller det att vara snabb, för då är det först till kvarn som gäller.

FÖRRÅD BLEV NYTT KLUBBRUM

matklubb 3

Nu är inte matklubben bara ett nytt koncept, utan också en helt ny plats.

– Vi hade en lokal i källaren under Ica Supermarket som Hannes, min son, började röja ur. Ulrika Fager, som är min sambo, är den som har sinne för att skapa stämning och tillsammans har vi sett till att skapa en riktigt häftigt rum där vi kommer att hålla träffar. Vi har redan testat det på några sällskap, och de blev riktigt förvånade över vad vi har byggt upp i källaren, säger Thomas.

Vid sidan av sin roll som Ica-handlare driver Thomas även en vinbar i Köpenhamn. Provningar av olika slag – från vin och öl till chaoklad och ost – kommer att vara återkommande teman på matklubbens träffar.

– Genom Perssons Värld har vi länge jobbat med att lyfta fram våra samarbeten med lokala matproducenter. De kommer givetvis även att ha sin plats även i matklubben, säger Thomas Persson.

Samtidigt låter han gärna klubben hämta inspiration från hela världens kök.

image001

– Jag är själv en stor anhängare av det Italienska köket. Jag gillar enkelheten i att kunna servera ett riktigt gott vin till en lasagna eller en pasta al forno. Vi har massor av idéer för kommande matklubbsträffar
– allt från hur man tillagar en riktigt bra Wagu-flankstek till hur man lyckas med specialkost som gluten- och laktosfritt.

– Vi vill att matklubben ska vara öppen för alla, samtidigt som att man när man väl är på plats får känslan av något lite exklusivt! Är man intresserad av att vara med på kommande träffar så hittar man lätt en länk för att anmäla sig till våra utskick på Ica Supermarket Osbys hemsida, säger Thomas

TEXT: ERIK@ESPRESSOMEDIA.SE

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x