Espresso – Din lokala tidning
Matte blir irriterad

Matte blir irriterad

HUNDTANKAR. Halleda vad kallt det har blivit! Matte är ju rent tokig som tycker att jag ska gå ut och kissa! Visserligen är det ganska ok att gå där husse och plogbilen har skottat snö, ja i alla fall om matte har såna där goda köttbullar med sig och bjuder på. Dom är ju egentligen till Majvor som belöning när hon kommer på inkallning, men jag får ju en och annan jag oxå.

Husse har inga problem med att kissa ute, när vi är ute och går så ställer han sig i skogskanten och kissar! Matte blir irriterad och säger tänk nu om det kommer någon! Husse påpekar då att vi är mitt i skogen och att det är större risk att det kommer ett vildsvin än en människa.
Men ibland blir det en liten ”kissedans” för husse när Majvor är lös och blir lite för intresserad av vad husse håller på med. Då blir matte ännu mer irriterad och börjar tjata om att husse får duscha hundarna när vi kommer hem. Jag blir helt förfärad för jag har ju inte gjort något fel!

Ny täcken

Majvor och jag har fått nya täcken, vi är ju inte precis så förtjusta i dem men vi är ju väldigt frusna av oss så vi får ha dem på när vi är ute. Majvor skall ju naturligtvis hålla på och tramsa sig med att rulla sig i snön gång på gång. Jag ser i alla fall ut som en liten prinsessa i mitt täcke medan Majvor mest liknar ett pimpat vildsvin.
Att bo på landet har sina för- och nackdelar, vi får ju plogat men det är ju fortfarande mycket is på vägarna. Husse envisas med att ha trätofflor på fötterna när han går med hundarna, matte bara skakar på huvudet, blir irriterad och säger att han är envis som en gammal get. Själv har hon köpt kängor med inbyggda broddar.

Lugnt och skönt

Vi har det lugnt och skönt hemma för matte är trött och lite mer infektionskänslig nu när hon får cellgifter. Matte saknar att ha gäster men husse tycker nog det är ganska skönt att kunna gå i kalsongerna när han vill. Som tur är så är matte väldigt påhittig när hon mår bra. Då brukar hon baka och laga god mat. Och dessutom kommer hon hela tiden på nya projekt som hon önskar att husse skall göra. Till exempel tapetsera i sovrummet, städa altanen eller något annat påhittigt. Husse verkar ha stängt öronen för det är inte så ofta han gör något av mattes påhitt. Men ibland ser han lite orolig ut när hon säger:
– Nej men då får jag väl göra det själv!

Matte blir irriterad
Majvor med sitt täcke.
För kallt

En dag var matte lite ledsen, hon hade börjat tappa håret efter cytostatikabehandlingen.
– Det är väl inget att oja sig över, sa husse, det är bara att raka av det!
– Ska du säga, sa matte. Du har ju sagt i 5 år att när ditt hår blir tunt ska det av direkt!
– Ja men det är ju kallt, svarade husse.
– Det har väl för fasen inte varit kallt i 5 år, sa matte.
Då blev husse tyst.

Matte blir irriterad
Matte Susanne i sin fina peruk.
En fru är tillräckligt

Sedan kom Frida hit och rakade av både husse och matte deras hår. Matte var lite deppig men sen började hon prova alla sina peruker och mössor så den värsta oron släppte nog. Hon har köpt en väldigt fin långhårig peruk av Maggan på Zaxxen i Osby. Hon tycker att den är fin men husse tycker att hon ser annorlunda ut.
– Äsch du vänjer dig sa matte, jag har ju fler peruker och mössor så du får ju en ”ny” fru var dag.
– Hhm… jag tycker det räcker med den gamla, sa husse, en fru är tillräckligt.

Betty (och Susanne)

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x