Espresso – Din lokala tidning

Middagsbuffé och gemenskap på förskolan

Klockarskogsgårdens förskola hade i början av oktober arrangerat en buffé i förskolans lokaler med hjälp av barnens familjer. Hela 80 personer avnjöt de olika rätterna och tittade på det efterföljande bildspel som barnen skapat. 

Det är andra året i rad som förskolan arrangerar en kväll där förskolebarnens familjer bjuds in att ta med sig sin egen middagsmat och smaka på andras maträtter. 

– Vi har många olika nationaliteter här och det är spännande både för barn och vuxna att mötas över middagsmaten och få lite insyn i vad man äter i de olika familjerna. Det var otroligt uppskattat redan förra året när vi började och därefter har både barn och föräldrar frågat efter att vi skulle göra det även i år igen. Det var till och med någon som hade slutat på förskolan som frågade om de fick komma ändå, berättar Veronica från personalgruppen.

Denna gången kom sammanlagt 80 föräldrar och förskolebarn. De fick bidra till och uppleva en buffé som bestod av många olika rätter, vackert upplagda på serveringsfat. Alla tog för sig av maten och njöt av både den och gemenskapen.

Efter maten visade barnen bildspel som de fått göra för att visa vad förskolan är för dem. Även detta mycket uppskattat.

En lyckad kväll med andra ord?

– Oja, alla trivdes och umgicks i två timmar. Barnen var mycket nyfikna på varandras mat och vissa tyckte vi skulle göra detta varje dag!

Text: jessica@espressomedia.se

Foto: Förskolans personal 

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy