Espresso – Din lokala tidning
mikael moller

Mikael Möller är nästa person att berätta om sitt perspektiv till “Göing”

Hej Mikael! Vem är du?

– Jag är uppväxt i Hanaskog och där fotboll och ishockey var mig varmt om hjärtat. Där har jag säkert levererat ett och annat mål.

Hur skulle du beskriva en riktig ”göing”?

– En göing skulle jag säga är en person med stark byakänsla.

Kan du ge exempel på särskilda dialektala uttryck från bygden?

– ”Tjåligt” är det uttryck jag tycker sticker ut mest!

På vilket sätt bidrar du till utvecklingen av vår plats, Skånes gröna hjärta?

– Jag driver Möllers Måleri AB sedan 2011 och just nu brinner jag för dart föreningen Möllers Dart Club som jag startade 2021.

– Det började med att jag skapade en grupp på facebook mest på skoj och beskrivningen var ”dart kvällar i byn” som sedan har växt som tåget och blev förening i maj 2022.

– Vi gick in i seriespel september samma år och kom tvåa första säsongen som förde oss upp till division 1. När den andra säsongen startade i september 2023 så hade vi underlag för två lag i seriespel!

– Vi är ett 50-tal medlemmar som brinner för darten, som tränar måndagar och onsdagar. Varje helg kör vi cup, då även spelare från andra klubbar dyker upp och deltar.

– Våra medlemmar är 15-68 år för tillfället och spannet bara växer. Vi har diskuterat att dra igång lite ungdomsverksamhet för det är något sporten verkligen skriker efter.

Har du någon rolig platsspecifik att bjuda på?

– Ett minne som jag har från 1975 i Hanaskog var då jag trodde det lektes cowboy för jag hörde skott och sprang ut mellan hyreshusen där jag bodde. Jag såg då en bankrånare som efter en stund även fick syn på mig och då riktade han sin pistol mot mig. Då fick jag bråttom upp till min dagmamma och tog skydd under en säng. Historien slutade lyckligt.

Vad ser du som unikt med Skånes gröna hjärta?

09b1ab0a 4b8b 4b81 b551 3ae6adb13272

– Där vi bor är det lugnt och skönt med skogen som närmaste granne med bra promenadstråk med vår labrador.

Till sist, vem vill du lämna över stafettpinnen?

– Jag lämnar över stafettpinnen till Thomas Danielsson som driver Träffpunkten i Hanaskog och som har många bollar i luften.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x