Espresso – Din lokala tidning
carl nilsson

Mingel och gröt hos Carl Nilsson i Älmhult

EVENEMANG. Det började som en kul grej att testa, för att få fler att få upp ögonen för bredden i sortimentet. Idag är det ett evenemang med jultema, som kunder frågar efter långt innan man börjat handla julklappar.

Under två dagar i början av december drar personalen på Carl Nilsson AB i Älmhult på luvorna – och gör sig redo för att äta gröt med kunderna.

Hos Carl Nilsson AB spänner sig sortimentet idag från stora skogsmaskiner till små leksakshästar – och mycket däremellan. Mycket handlar om trädgård, skog och redskap men i butiken möter man också annat, såsom foder och olika djurtillbehör. Vägg i vägg med butiken finns verkstadsdelen, där man servar och reparerar diverse maskiner.

GRÖT – LOCKAR ALLT FLER

Birgitta Helm, som jobbar med ekonomi och har varit i firman i många år, berättar att idén att arrangera Grötdagar kläcktes i början av 2010-talet. Mycket som en rolig grej att göra tillsammans med de befintliga kunderna men också för att locka nya.
– Förr var det mestadels lantbrukare och skogsbrukare som handlade av oss, minns Birgitta. Självklart ville vi också få fler att komma förbi och upptäcka att vi inte bara jobbar med produkter som rör skog och lantbruk.
Sen dess har Grötdagar blivit ett återkommande kundevenemang. Där man bjuder kunderna på gröt och glögg, låter dem tävla och ta del av tillfälliga erbjudanden.

carl nilsson maskiner

ROLIGA OCH INTENSIVA DAGAR

Wiktor Axelsson har varit i branschen i flera år men är ny hos Carl Nilsson. Wictor jobbar som säljare och det blir nu hans första Grötdagar.
– Det ser jag fram emot, jag har hört mycket roligt om detta. Inte bara från mina kollegor utan också från våra kunder – vissa av dem började fråga efter Grötdagarna redan i oktober!
Carl-Martin Nilsson, platschef, håller med och tillägger.
– Det är så kul att se hur många kunder – kvinnor och män, vuxna och barn – som dyker upp varje år. Grötdagarna brukar alltid vara intensiva och då är det skönt att också ha ett par leverantörer på plats, som kan demonstrera produkter och hjälpa till att svara på produktfrågor.

Onsdagen den 6:e och torsdagen den 7:e december står man redo med gröten på Carl Nilsson.
– Ja då tar vi fram sleven och kör så det ryker, avslutar Carl-Martin.

TEXT: TOMMY STJERNQVIST

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x