Espresso – Din lokala tidning
minna weurlander & deseo string quartett

Minna Weurlander & Deseo String Quartet – ”CINEMATICS”

MUSIK. Söndagen 25 februari får Osby åter besök av accordeonvirituosen Minna Weurlander. När hon senast var här (för flera år sedan) gav hon en fantastisk konsert i församlingshemmet och det är med stor glädje Osby Konsertförening hälsar henne välkommen tillbaka!

Denna gång bjuder hon tillsammans med sin stråkkvartett på en konsert med musik från filmer som ”Hajen”, ”Twin Peaks”, ”Psycho” med flera. Bland kompositerna märks bland andra Ennio Morricone, Philip Glass och John Williams.
Minna Weurlander & Deseo String Quartet bildades 2016 av den finlandsfödda accordeonvirituosen och kompositören Minna Weurlander. Hon har själv själv bearbetat musiken för accordeon och stråkkvartett till denna föreställning, som är en mäktig kavalkad av några av de största filmkompositörerna genom tiderna.
Ensemblen har en inriktning mot gränsöverskridande musik och samarbeten från nutida musik, filmmusik och ”contemporary tango nuevo”. De har gett ett stort antal konserter och den unika uppsättningen, ett säreget program och den stora virtusiteten har prisats av såväl publiken som recensenterna. Minna räknas numera som en av Europas främsta och mångsidiga konsertaccordeonister.

Medverkande:
Minna Weurlander – accordeon
Joakim Zetterqvist – violin
Sanna Kähkönen – violin
Jessica Strid – viola
Viktor Nordliden – cello
Varmt välkomna till Osby Församlingshem söndagen 25 februari kl 16.00!
Arrangör: Osby Konsertförening

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x