Espresso – Din lokala tidning

Missa inte KULLERBAGGE på Pulsen

Teaterföreningen bjuder på en dansföreställning för alla dansglada på årets första föreställning.

Bronja Novak Lindblad, som är en del av musikteatergruppen Big Wind, har arbetat fram sin föreställningen i tätt samarbete med musikern Klas Fredrik Torsson. Med sina dansföreställningar har Bronja under många år varit ett uppskattat inslag för vår teaterpublik i Osby. Denna gång kommer hon ensam med sin föreställning KULLERBAGGE.

Bronja har i långa tider, med förstoringsglas, sökt efter intressanta småkryp och se där – En art som gömt sig för vetenskapen! Kullerbaggen. Den är enormt rar, speciell, och knappt synlig. Men med hjälp av fantasynen kan nu alla med barnasinne se den om de bara anstränger sig en aning. Men vad gör den egentligen? Vad håller Kullerbaggen på med?

I Amazonas tätaste djungler bor den här lilla, lilla varelsen. Den måste förstoras för att bli synlig. Kullerbaggen gömmer sig där i sitt skal men barnen vet precis hur man gör för att locka ut den. Och det finns fler saker inne i skalet! En smågalen resa in i Kullerbaggens mikrokosmos av dans och rörelse, omfamnat av ljud och ljus.

Och efter föreställningen, som är 25 minuter lång, blir det 15 minuters dans under ledning av Bronja för alla som är sugna på att kasta sig loss i dansens virvlar. Varmt välkomna lördag den 2 februari kl. 11:00 på Pulsen. Som vanligt bjuder vi på fika efter föreställningen.

Text:
Cecilia Billing, Riksteatern Osby

]]>

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy