Espresso – Din lokala tidning
hässlehem

Möjligheternas tid i Bobutiken

BÄTTRE BOENDE. Den som har funderat över hyresrätt som bostadsform har ett bra läge just nu. De stora in- och utflyttningsperioderna på året är vanligen vår och höst, och just nu finns det många lediga objekt i Hässlehems hyreshus i hela kommunen.

I Bobutiken på Röingegatan i Hässleholm ringer telefonerna för jämnan. Pernilla, Alicia och Dan har dagliga kontakter med många av de hyresgäster som bor i de lägenheter som Hässlehem äger och förvaltar.

– Den vanligaste frågan vi får här kommer nog från lägenhetssökande som undrar varför de inte erbjuds visning på en lägenhet de har sökt. Många gånger handlar det om hur många köpoäng man har, men det är också viktigt att man har fyllt i en fullständig ansökan för att man ska få erbjudande om visning, säger Pernilla.

JOBBAR MED SNABB SERVICE

Dan är nyast i arbetslaget i Bobutiken. Han har tidigare jobbat som fastighetsskötare, och känner den yttre verksamheten väl.

– En av fördelarna med att bo i hyresrätt är ju att man ofta bara kan lyfta på luren när någonting går sönder. Vi jobbar med snabb service inom Hässlehem, och våra digitala verktyg har underlättat mycket för både oss och hyresgästerna. När jag började här fick man springa till telefaxen flera gånger per dag för att se vilka felanmälningar som kommit in. Med de digitala möjligheterna har både kommunikation och uppföljning blivit mycket lättare.

– Och vi har verkligen nytta av att ha Dan hos oss på kontoret. Han har en helt annan kunskap om de olika fastigheterna som gör att vi kan ge snabbare svar när det kommer frågor från hyresgäster, säger Pernilla.

– Vi gör även studiebesök hos fastighetsskötarna. Jag kom precis tillbaka från en dag i centrum där jag både fick rensa avlopp och träffa hyresgäster hemma. Det ger otroligt mycket energi att komma ut i verksamheten ibland.

MÅNGA MÖJLIGHETER JUST NU

Nu är rena felanmälningar egentligen inte Bobutikens bord. Under Mina Sidor på hasslehem.se kan man sköta de allra flesta ärenden som hyresgäst – vill man göra en felanmälan per telefon så tar Securitas emot samtal dygnet runt. Även som lägenhetssökande är det Mina sidor som gäller för att registrera sig i bostadskö och söka lediga lägenheter.

– Man kan få e-post med erbjudande om lediga lägenheter utifrån det man har angivit att man är intresserad av. Men själva ansökningsförfarandet bygger på att man själv är aktiv och söker de lägenheter som läggs ut, säger Alicia, som precis är tillbaka från föräldraledighet.

– Jag har jobbat i Bobutiken sedan 2016. Det är verkligen ingen dag som är den andra lik, och man vet aldrig vad nästa samtal innebär. Jag konstaterade när jag kom tillbaka från min föräldraledighet att det just nu finns gott om lediga lägenheter, och nu jobbar vi för att få in många ansökningar. Ett tips är att bredda sökinställningarna något så man inte missar ett bra boende. Lägenheterna på hemsidan ligger ute i fem dagar, så är man aktivt sökande så är det bra att hålla sig uppdaterad ofta.

VIKTIGT MED KOMPLETT ANSÖKAN

När ansökningarna summeras och lägenheterna ska hyras ut är det de med högst köpoäng som erbjuds visning.

– Dock hanteras bara fullständiga ansökningar, och vi vill gärna understryka att det är viktigt att till exempel ha ett uppdaterat intyg om sin inkomst som aktivt sökande. Ofta har man stått i kö en längre tid, och det kan vara lätt att missa att uppdatera sina handlingar när man blir aktivt sökande, säger Pernilla

www.hasslehem.se

Mina sidor och Bobutiken – vägen till ett nytt boende

3b879f7b e773 4f13 999d af50c1c007a3

Pernilla, Dan och Alicia i Bobutiken på Röingegatan 38 hjälper dig med frågor kring ditt boende hos Hässlehem – både som hyresgäst och som lägenhetssökande.

Telefon: 0451-38 46 40

E-post: bobutiken@hasslehem.se

Från och med den 1 april har Bobutiken öppet enligt följande: Telefontider: måndag-fredag kl. 9-12 Besökstider: Måndag-tisdag kl. 13-16

På Mina Sidor på www.hasslehem.se kan du registrera dig om du är intresserad av att söka en lägenhet. Här kan du även själv sköta de flesta ärenden och frågor som hyresgäst hos Hässlehem.

Du som söker lägenhet behöver själv vara aktiv och anmäla ditt intresse på de lediga objekt som du är intresserad av.

Lediga lägenheter hittar du på vår nya hemsida.

bi

MILJÖ

VILDARE GRÖNYTOR FÖR ÖKAD MÅNGFALD

Projektet ”Här låter vi gräsmattorna växa!” syftar till en ökad biologisk mångfald och är ett av våra bidrag i arbetet för hållbara bostadsområden och en hållbar planet. När vi låter våra gräsmattor växa vildare skapas bättre förutsättningar för fler arter och viktig mångfald
– flera olika ekosystem och naturtyper i flera olika livsmiljöer. Med andra ord skapar vi nya hem för växter, djur och svampar. Och våra pollinerande arter är lite extra förtjusta.

ljungdala

MÄNNISKOR

MISSA INTE LJUNGDALA LIVE

1-2 juni är det dags för Ljungdala Live – ett projekt som våra ungdomar hjälper till att skapa. Syftet är att öka gemenskapen, skapa arbetstillfällen och visa på områdets sanna potential. I projektet kommer 25-35 unga personer att gå Youngstivals utbildningsprogram Ung i evenemang. Med hjälp av de kunskaper som de får med sig är det ungdomarna själva som anordnar en kulturfestival under två dagar.

vittsjo

BOSTÄDER

EKSTIGEN 1-8, VITTSJÖ

I närheten av Vittsjö kyrka, strax utanför centrum, ligger Ekstigen 1-8. Du som bor här har nära till Vittsjö skola, centrum med butiker, vårdcentral. På tio minuters gångavstånd har du Vittsjö Idrottsplats. Stora grönytor och en lekplats på innergården gör Ekstigen till ett trevligt i ett öppet och ljust område. Lägenheterna är ljusa och trivsamma. Samtliga har en inglasad balkong.

Läs mer om våra bostäder och vårt arbete på

www.hasslehem.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x