Espresso – Din lokala tidning
betty

Mörka tider

HUNDTANKAR SUSANNE LUNDKVIST & BETTY

Här råder det mörka tider. ja alltså husse fick elräkningen häromdagen. Fy f.n. sa han, nu får vi skärpa oss och spara på elen. Ja, sa matte, tänk om vi haft en kamin!! Då kunde jag eldat och sparat lite på elvärmen.

Jag har ju förklarat att det inte är så bra med kamin när man har golvvärme. Sedan höll han ett 10 minuter långt föredrag om golvvärme, givare, fördröjning m.m.Matte stängde öronen som vanligt, hon brukar säga att det är hennes superkraft.

Förresten behöver matte inte så mycket värme för hon har ”vallningar” eller ”kärringbloss” som nån sa häromdagen. Ja typ som ett tomtebloss, när det väl tar fyr brinner det och ger värme snabbt som sören för att lika snabbt klinga av och bli kallt och grått.Själv älskar jag värme, bäst är det när någon sätter på värmefilten så jag kan krypa in där under. Majvor gillar inte värme så mycket, hon ska helst ligga på husse eller mattes mage när dom ligger i soffan och kollar på tv.

Häromnatten lyckades Majvor ta sig in i sovrummet och smet upp i sängen till mig och matte. Den natten sov vi inte mycket. Fy farao vad Majvor snarkande! Dessutom låg hon på både mig o matte så vi knappt fick luft, och på nått konstigt vis lyckades hon lägga beslag på hela täcket också. Matte hade en liten hörna stor som ett örngott att värma sig under.När klockan var 05.30 steg matte upp och försökte få ut Majvor från sovrummet men hon är så fruktansvärt morgontrött så hon reagerade inte ens. Det slutade med att matte fick plocka fram hundgodis och locka suggabuggan med.

Nu mera har matte satt ett kvastskaft för grinden in till sovrummet så vi ska få några timmars sömn i alla fall.Jag tyckte det var skönt att ha matte och sängen för oss själva igen, ja eller nästan själva. Sigge ligger ju oxå där ibland men han har i alla fall vett att hålla sig på sin kant.Ja det är full fart i detta huset både dag och natt.

BETTY (OCH SUSANNE)

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x