Espresso – Din lokala tidning
Music & Art sätter färg på höstens kulturutbud

Music & Art sätter färg på höstens kulturutbud

NÖJE/KULTUR. Fyra dagars spännande musik- och konstupplevelser. Folkets Hus och Konstföreningen i Älmhult arrangerar festival som förenar musik och konst i september. Och festivalen blir av, oavsett om restriktionerna finns kvar eller är lättade.
– Vi har planerat för både mindre och större publikmängder. Men det är klokt att vara ute i god tid om man vill vara säker på att få en biljett till en fantastisk festival, berättar Magnus Thuvesson ordförande i Folkets Husföreningen.

Espresso har i tidigare utgivning berättat om Folkans nya profil, som både film- och musiklokal och den nystartade jazzklubben. Renoveringen gjordes med tanken att snabbt kunna ställa om mellan bio och konsertlokal jazzklubben har redan gjort ett rejält avstamp med småskaliga konserter, bland annat med Amanda Ginsburg som gästande artist i juni.
– Det är fantastiskt roligt att ha kommit igång och vi har haft fyra konserter så här långt. Artisterna har bidragit med en otrolig spelglädje och Folkan har också fått mycket beröm efter renoveringen, bland annat för sina loger, berättar en nöjd Magnus Thuvesson. Kommande evenemanget Music & Art sätter färg på höstens kulturutbud och uppladdningen pågår för fullt.

Music & Art sätter färg på höstens kulturutbud
Music & Art sätter färg på höstens kulturutbud. Maia Hirasawa (toppbilden) och Den franska trion är artister som deltar.

Musik och konst sammanflätat

Music & Art-festivalen är ett samarrangemang mellan Folkets Hus och Konstföreningen i Älmhult. I fyra dagar kommer 13 konstnärer att ställa ut i konstföreningens lokaler, där det också kommer att finnas en workshop där man kan tillverka egna instrument.
Även på Folkan kommer en utställning att finnas.
– Ja, det är en utställning av Jenny Svenberg Bunnel. Hon rör sig mycket i jazzkretsar och har fokuserat på att intervjua musiker under pandemin.
På Folkan arrangeras för övrigt tre konserter per dag under festivalen och då kan man köpa biljett till enskilda dagar eller ett festivalpass för alla fyra dagarna.

Hög konstnärlig kvalitet

Målsättningen är att kunna erbjuda ett urbant utbud på den lilla orten. Bland de stora dragplåstren ser vi bland annat Nils Berg Cinemascope, ett band som spelar till YouTubeklipp. Moonica Mac som i sommar deltar i Så mycket bättre på Gotland, gästar festivalen liksom Loulou Lamott som uppträder tillsammans med Damn!
– Jag vill också nämna Maia Hirasawa samt Franska Trion som varit husband i På Spåret. För de mer inbitna jazznördarna presenterar vi Danilo Perez tillsammans med Bohuslän Big Band. De har valt Älmhult som en av sina två (!) spelningar tillsammans i Sverige, fortsätter Magnus och konstaterar avslutningsvis:
– Det är hög konstnärlig kvalitet på artisterna.

Fotnot: Festivalen pågår 23-26 september.

Text: jessica@espressomedia.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x