Espresso – Din lokala tidning
the last five years 1 1

Musikalen The five last years, kommer till Sibbhult

The Last Five Years är en av den senaste tidens mest spelade och uppmärksammade popmusikaler: En ärlig historia om det finaste och jobbigaste av allt, kärleken.

Häng med på en känslomässig resa där vi följer ett förhållande från början till slut – och även från slut till början! Med musik influerad av pop, jazz, klassiskt, klezmer, folkmusik och rock skildras kärlekens glädjeämnen och bekymmer.

Musikalen hade världspremiär i Chicago 2001, off-Broadway 2002 och kom som film 2014. Den har fått en mängd priser och nomineringar, bland annat vunnit en Drama Desk Award för Outstanding Music and Lyrics.

Handling

Cathy sitter ensam och sörjer sitt avslutade äktenskap. Jamie är överlycklig eftersom han nyss har träffat en underbar tjej. Så börjar musikalen om Cathys och Jamies femåriga förhållande, som vi får följa från två håll och där berättelserna möts i mitten vid deras bröllop.

Bild från musikalen The Last Five Years.

Medan Jamie skördar framgångar som författare kämpar Cathy med sin mindre lyckade karriär som musikalartist. Det sliter på relationen, och deras jobb gör också att de tvingas tillbringa allt mer tid isär.

Med musik influerad av pop, jazz, klassiskt, klezmer, folkmusik och rock skildras kärlekens glädjeämnen och bekymmer!

Bild från musikalen The Last Five Years.

Tid och plats

Lördagen den 16 mars klockan 18.00 i Sibbhult Folkets hus.

Biljettpris och biljettbokning

Vuxna 200 kr, scenpass 140 kr, barn och ungdom upp till 18 år 80 kr. Boka din biljett via mejl till kultur@ostragoinge.se.

Arrangörer

Östra Göinge kommun i samverkan med Malmö Opera, Sibbhults Folkets hus och Östra Göinge Riksteaterförening.

Du kan läsa mer om The Last Five Years här, på Malmö operas webb.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x