Espresso – Din lokala tidning
nadim ghazale

Nadim Ghazale ny verksamhetschef för nattvandring.nu

Nattvandring.nu rekryterar Nadim Ghazale till ny verksamhetschef. Han kommer senast från en tjänst som kommunpolis i Borås och är en etablerad samhällsdebattör. Nadime Ghazales viktigaste uppdrag för nattvandring.nu blir att attrahera fler samarbetspartners.

johan nilsson bankomat
Johan Nilsson, ordförande för nattvandring.nu och marknadschef på Bankomat AB

– Nadim Ghazale har ett starkt samhällsengagemang och delar nattvandring.nu:s vilja att skapa ett tryggt samhälle med stark vuxennärvaro för ungdomar. Som tidigare polis har han också värdefull kunskap om brottsförebyggande arbete. Dessutom har Nadim Ghazale ett starkt driv, hög integritet och god kommunikativ förmåga, vilket gör honom väl lämpad för jobbet, säger Johan Nilsson, ordförande för nattvandring.nu och marknadschef på Bankomat AB.

Årets Boråsambassadör

Nadim Ghazale har de senaste 18 åren arbetat som polis i Borås. Han är känd för den svenska allmänheten för att ha deltagit i samhällsdebatten om brottslighet och för att ha medverkat i tv-program som Veckans brottoch Min sanning samt i Sveriges Radios program Sommar i P1. År 2020 utsågs Nadim Ghazale till Årets Boråsambassadör av Borås kommun och samma år mottog han 22 juli-utmärkelsen av SSU. År 2022 gav Nadim Ghazale ut den självbiografiska boken Min väg från flykting till hela Sveriges polis.

Vill skapa större samhällsnytta

– Sverige befinner sig i ett läge där behovet av ett starkt civilsamhälle aldrig har varit större. De 60 000 vuxna som är ideellt engagerade inom nattvandring.nu fyller en oerhört viktig funktion för att skapa ett tryggt samhälle för unga människor. Jag ser mycket fram emot att utveckla verksamheten så att vi kan skapa ännu mer samhällsnytta, säger Nadim Ghazale, tillträdande verksamhetschef på nattvandring.nu.

Skandia och Bankomat finansierar

Nattvandring.nu grundades 2008 och är en politiskt och religiöst obunden ideell förening som arbetar för ett ökat vuxenengagemang för barn och ungdomar samt för att utveckla nattvandringen i Sverige. Nattvandring.nu har avtal med ungefär 40 kommuner och samarbetar även med lokala ideella krafter runt om i Sverige. I dag är det två aktörer – Skandias stiftelse Idéer för livet och Bankomat AB – som finansierar nattvandring.nu:s verksamhet.

stina liljekvist
Stina Liljekvist, ordförande för Skandias stiftelse Idéer för livet

– Nattvandring.nu bedriver en mycket viktig verksamhet för ökad trygghet i samhället. Jag är stolt över att Idéer för livet har varit med sedan start. Såsom samhällsläget är i dag känns det självklart att agera och därför ökar Idéer för livet samarbetet. Jag hoppas att det är fler organisationer som delar samma vilja och vill engagera sig så att detta blir en självklar del i alla kommuners trygghetsarbete. Vi behöver kraftsamla för en tryggare vardag för våra unga – det har aldrig varit viktigare, säger Stina Liljekvist, ordförande för Skandias stiftelse Idéer för livet.

Nadim Ghazale tillträder sin tjänst på nattvandring.nu den 22 januari 2024. Nuvarande verksamhetschef Jan Lundholm går i pension till sommaren 2024.

Fakta Nattvandring

Nattvandring.nu är en ideell förening med juridiska personer som medlemmar. I dag är Skandias stiftelse Idéer för livet och Bankomat AB medlemmar. Föreningen stöttar 450 lokala nattvandrargrupper som genomför drygt 25 000 vandringar per år med hjälp av cirka 60 000 ideellt engagerade vuxna. Nära 40 kommuner har i dag samarbete med nattvandring.nu.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x