Espresso – Din lokala tidning

Några ord från Växande Älmhult

Vi börjar med att hylla våra framtida unga UF-företagare som tar de första trevande stegen i att driva företag. En del är drivna och framåt. Några är väldigt ambitiösa men lite blyga. Andra har redan riktigt kreativa idéer som mycket väl kan drivas vidare som ett riktigt företag. Det var ju regional UF-mässa i Älmhult den 21/3 med mycket besökare och ett stort engagemang hos de utställande UF-företagen. Alla företagsidéer på mässan är inte fantastiska, men många kan vara ett frö till kommande företagsidéer som skulle kunna bli ett framtida gasellföretag.

Det är riktigt bra med företagande redan i skolan och många elever tycker det är ett roligt avbräck mot den vanliga skolverksamheten och de lär ju sig faktiskt lite mer om hur det är i verkligheten. Samtidigt får de med sig en tillämpning av många av de ämnen de lärt sig i skolan. Det är jättebra!

Dialogen mellan näringsliv och politiken för att skapa förståelse och påverka beslut. Under februari har Växande Älmhult träffat Älmhults lokala politiker och nu i mars träffar vi riksdagspolitiker från Kronoberg för att lyfta ett par frågor som är relevanta att lyfta även på nationell nivå.

Den 4 april är det företagsmingel på Möckelsnäs Herrgård följt av en föreläsning i aulan på kunskapscentrum som nu ägs av företaget Möckelsnäs Trädgård. Ni företagare kan träffas under trevliga former och knyta kontakter med varandra och kanske även avnjuta ett glas vin eller en öl. Det finns möjlighet att boka plats på buss vid anmälan.

Daniel Uppshäll
Växande Älmhult

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy