Espresso – Din lokala tidning

Några ord från Växande Älmhult

Vi börjar med att hylla våra framtida unga UF-företagare som tar de första trevande stegen i att driva företag. En del är drivna och framåt. Några är väldigt ambitiösa men lite blyga. Andra har redan riktigt kreativa idéer som mycket väl kan drivas vidare som ett riktigt företag. Det var ju regional UF-mässa i Älmhult den 21/3 med mycket besökare och ett stort engagemang hos de utställande UF-företagen. Alla företagsidéer på mässan är inte fantastiska, men många kan vara ett frö till kommande företagsidéer som skulle kunna bli ett framtida gasellföretag.

Det är riktigt bra med företagande redan i skolan och många elever tycker det är ett roligt avbräck mot den vanliga skolverksamheten och de lär ju sig faktiskt lite mer om hur det är i verkligheten. Samtidigt får de med sig en tillämpning av många av de ämnen de lärt sig i skolan. Det är jättebra!

Annons
flexbanner avdelare 190x250

Dialogen mellan näringsliv och politiken för att skapa förståelse och påverka beslut. Under februari har Växande Älmhult träffat Älmhults lokala politiker och nu i mars träffar vi riksdagspolitiker från Kronoberg för att lyfta ett par frågor som är relevanta att lyfta även på nationell nivå.

Annons
banner cx 60

Den 4 april är det företagsmingel på Möckelsnäs Herrgård följt av en föreläsning i aulan på kunskapscentrum som nu ägs av företaget Möckelsnäs Trädgård. Ni företagare kan träffas under trevliga former och knyta kontakter med varandra och kanske även avnjuta ett glas vin eller en öl. Det finns möjlighet att boka plats på buss vid anmälan.

Daniel Uppshäll
Växande Älmhult

Relaterade inlägg

Espressos lokala gratistidningar

admin

Miljömedveten motion med HHF

Johnny Billinger

Felix i Iran

Ingela Lindström

Laserdome samlar poäng på Galleria Boulevard

Johnny Billinger

Jenny Syrén fann sitt stora intresse i livet

Ingela Lindström

Från hushållstjänster till ledsagning och omsorg

Ingela Lindström

Sparbanken Göinge – Lokala kontor och nöjda kunder

Ingela Lindström

Veterinär Per Josefsson – djurens advokat

Ingela Lindström

Don´t get bitter- get better

Johnny Billinger

Good Morning UF – underlättar för morgontrötta

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy