Espresso – Din lokala tidning

Nalleövernattning på biblioteket

Har du funderat på vad som sker på biblioteket på natten? Är du mellan 3–6 år? Då har du tur för nu kan ditt gosedjur få möjligheten att ta reda på det. Den 20 september så bjuds det in till Nalleövernattning på Osby bibliotek.

Barnbibliotekarien Isebell håller tillsammans med biblioteksassistent Gittan i evenemanget och kommer välkomna barnen och deras älskade gosedjur. Barn och gosedjur kommer bjudas in till bibliotekets sagorum där de tillsammans med bibliotekets eget gosedjur Mysis kommer få lyssna på en saga, som ju givetvis är Mysis favoritsaga. Efter sagostunden är det dags att säga hej då till nallarna och bädda ner dem i sagorummet och säga god natt. Sen är det dags för barnen att gå hem och ivrigt vänta…

Idén till Nalleövernattning har personalen hämtat från närliggande bibliotek som har provat på konceptet med positivt resultat. Syftet med nalleövernattning är dels att uppmärksamma barn och föräldrar på det breda utbud som biblioteket besitter men även att väcka barnens nyfikenhet för biblioteket. Biblioteket är mer än bara en plats där man kan låna böcker och detta vill biblioteket även visa de yngsta låntagarna. Förhoppningen är att barnen ska bli nyfikna på biblioteket och se att det är en spännande miljö att besöka.

Dagen efter den 21 september är barnen välkomna tillbaka för att hämta upp just sitt gosedjur och får då reda på vad som har hänt under natten. Har nallen sovit eller har den varit ute på äventyr…?
På lördagen är det även Småkrypslördag på Osby bibliotek då man kan få lära sig massor om småkryp, pyssla och det bjuds på fika. Alla åldrar välkomna!

Nalleövernattning riktar sig till barn mellan 3–6 år och det finns ett begränsat antal platser beroende på att varje barn kommer få ett speciellt minne med sig hem när de dagen efter hämtar upp just sitt gosedjur.

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy