Espresso – Din lokala tidning
Image default

Nässelsoppa med hårdkokta ägghalvor

Nässelsoppa med hårdkokta ägghalvor

Johnny Billinger Nässelsoppa med hårdkokta ägghalvor Nässelsoppa med hårdkokta ägghalvor Skriv ut
Portioner: 4-5
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

ca 2 liter späda toppblad från nässlor

1 liten knippe gräslök

2 msk smör

3,5 msk mjöl

1,5 liter buljong

anis, fänkål, salt och peppar

SÅ HÄR GÖR DU

Skölj och rensa nässlorna.

Koka dem i saltat vatten 15 min. Häll bort spadet.

Hacka nässlorna fint tillsammans med gräslöken.

Fräs smör och mjöl och späd med buljongen.

Låt soppan koka 5-10 min.

Lägg i de hackade nässlorna och smaksätt med lite stött anis och fänkål samt salt och peppar. Nu ska soppan bara koka ett par min.

Servera med hårdkokta ägghalvor.

ÖVRIGT

En av de finaste svenska soppor vi har och dessutom trivsam eftersom man själv kan bidra med råvaran genom att gå ut och plocka nässlor. Fritiof Nilsson Piraten krävde på sin tid alltid en skål med finhackade körvel och gräslök att strö över soppan! Bo Martinsson.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x