Espresso – Din lokala tidning
Image default

Nässelsoppa

Nässelsoppa

Johnny Billinger Nässelsoppa Nässelsoppa Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

1 liter nässlor, väl rensade (helst toppskott)

2 potatisar

1 morot

1 bit selleri (ca 75 g)

1 liten bit palsternacka (ca 25 g)

En knivsudd hackad vitlök

En knivsudd av vardera timjan, oregano, dragon

6 dl kalvbuljong

Osaltat smör, salt och peppar

Till serveringen:

2 skivor rökt eller gravad lax. 2 msk crème fraiche.

SÅ HÄR GÖR DU

Förväll nässlorna och kyl dem sedan i kallt vatten.

Skala potatis och rotfrukter och skär i skivor.

Koka potatis, rotfrukter, vitlök, timjan, dragon, oregano i buljongen tills rotfrukterna är mjuka. 4. Finfördela allt inklusive nässlorna i en mixer.

Värm försiktigt upp soppan tillsammans med några matskedar osaltat smör.

Smaka av med salt och peppar.

Strimla laxen och fördela den i 4 djupa tallrikar tillsammans med en klick creme fraiche. Slå över soppan och servera genast.

OBS! Soppan tål inte varmhållning eller kokning – den gröna färgen försvinner!

ÖVRIGT

Fritiof Nilsson Piraten krävde på sin tid en skål med finhackad körvel och gräslök som tillbehör att strö över soppan i tallriken. Ett friskt naturellt mineralvatten passar bäst till.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x