Espresso – Din lokala tidning

Nationaldagsfirande i Osby

Solen sken för fullt på nationaldagen

Det kom många förväntansfulla medborgare från kommunen till Centralparken i Osby. Vädret var på topp med strålande sol och klarblå himmel. Det var många som tog sig ner till parken i Osby trots det varma vädret.

Barnen sprang omkring och för de vuxna var det mycket hejande på varandra. Man såg bara glada ansikten överallt. Nya svenska medborgare var glada då de skulle få en Svensk flagga ur kommunfullmäktige Dag Ivarssons hand. Högtidstalet hölls av Klubb Sonyas Joanna Bergman som pratade om integration. Underhållningsorkestern och Musikskolan stod för de musikaliska inslagen.

Osbyscouterna var mycket aktiva då de hade uppdrag att dela ut gula rosor samt programblad till alla i parken. De var också ansvariga för att flaggan skulle hissas och för att skära upp och servera tårta och kaffe. Det var Osby kommun som bjöd alla på Sverigekalaset.
En mycket lyckad Svensk Nationaldag igen blev det med mycket stolta svenskar.

Text och foto: anita@espressomedia.se

Se fler bilder här:

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy