Espresso – Din lokala tidning
naturpasset kontroll

Naturliga aktiviteter med OK Gynge

OK Gynges verksamhet har än så länge inte påverkats särskilt mycket utav de nya restriktionerna, vi är inte 50 personer på en träning och all träning bedrivs utomhus i naturen. Springer vi orientering är det dessutom oftast långt mycket mer än två meter mellan varje individ.

Vi vet dock att många har fått ändra på sina träningsvanor, så en vecka före påsk kom vi på idén om att vi ville hjälpa till att motivera till mer rörelse i dessa tider! Vi ville leverera någonting som inte gjorde att man behövde gå till en affär för att handla, eftersom vi inte ville uppmuntra till att besöka platser med mycket folk. Därför ringde vi runt till lokala företag – och fick napp. Så tack vare företagare som ställer upp och Sparbanken Skåne så kunde vi släppa Naturpasset gratis för allmänheten. 

Välkänt koncept ute i världen

Naturpasset är ett välkänt koncept inom orienteringsvärlden, och allmänheten kanske känner igen sig i det tidigare namnet ”Trimorientering”. Naturpasset är som ett cykeltrim, fast man besöker kontrollerna till fots. Det finns ingen tidspress eller krav på att man ska besöka alla kontroller eller i en viss ordning. Kartan kan du hämta vid Gyngestugan i Marklunda eller skriva ut hemma. Det medföljer även ett startkort där du antecknar den bokstav som står på kontrollen. Det går bra att dela upp kontrollerna på precis det sätt man själv vill. Första kartan släpptes på Långfredagen och under påskhelgen var minst 100 personer ute och provade på.

Utlottning av presentkort

Lämnar du in ditt startkort före 31/8 är du med och deltar i utlottningen av 3 st presentkort à 500 kr hos ICA Supermarket samt ett presentkort á 3000 kr hos Oredssons. Kontrollerna hänger ute till 31/8 och tanken är att vi ska släppa ett till område med nya kontroller under våren. All info finns på www.gynge.nu eller OK Gynges facebooksida.

Visseltoftatrimmet är igång snart

Inom en snar framtid kommer även de årliga cykeltrimmen kring Lönsboda och Visseltofta, när allt är spikat kommer informationen ut på hemsidan. Men redan nu kan vi avslöja att Visseltofta-trimmet kommer gå att cykla även från Osby! 

Text & foto: Linnea Gustafsson, OK GYNGE

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy