Espresso – Din lokala tidning

NATURLIGA GÖINGE Fasta kontroller

Hitta ut i Östra Göinges vackra natur med kartans hjälp

Naturliga Göinge har som mål att få fler människor att hitta ut i naturen med kartans hjälp. FK Göingarna driver projektet tillsammans med Östra Göinge Kommun som ett Leaderprojekt.

De fasta kontrollerna kommer att finnas i tio paket på olika platser i Östra Göinge under tidsbestämda perioder. De första tre paketen sitter ute från 1 maj till 31 juli 2018 och finns i Immeln, Breanäs och Sibbhult/Tågaröd.

Avslutning med stor prisutdelning sker i samband med 10Mila i Glimåkra 26 april 2019.

Kartan och kontrollerna

Kartan är det centrala i projektet och den hittar du helt gratis på kommunens bibliotek eller som pdf-filer för nedladdning och egen utskrift på hemsidan www.naturligagoinge.se 

Du kan även se kartan direkt i telefon eller läsplatta och med en GPS i telefonen kan du på så sätt följa din väg i jakten på kontrollerna i realtid.

På kartan finns 20 kontroller markerade. Dessa är uppdelade i olika svårighetsgrader enligt:

ν Grön = lätt, sitter vid stigar eller vägar och nås utan fysiska svårigheter

ν Gul = lätt/medel, kan sitta lite längre från stigen

ν Röd = medelsvår, längre ut i terrängen och du kan behöva leta mer efter kontroller

ν Svart = svår, våra svåraste kontroller som sitter längst ut i terrängen

Med hjälp av kartan och/eller GPS besöker du respektive kontroll som är markerad med en orangefärgad stolpe av lärkträ och en bokstavskod. Denna kod kan du sedan registrera på hemsidan www.naturligagoinge.se för chans att vinna priser i vår utlottning.

Kontrollens exakta placering kan du se i den kontrollbeskrivning som finns på kartan, men kom ihåg att den alltid sitter i mitten av ringen.

TIPS!

Försök att alltid förenkla kontrollen!

Utgå från en stig eller tydlig säker punkt i närheten och var noggrann med riktningen sista biten in mot kontrollen.

Registrera dina kontroller

När du tagit en kontroll skriver du upp den bokstav som finns på stolpen. Antingen direkt på papperskartan eller i din telefon. När du sedan är klar med ett område så kan du välja att lämna in din papperskarta på något av kommunens bibliotek eller att fylla i det svarsformulär som finns på vår hemsida och sedan skicka in det direkt via internet.  Därmed är du med och tävlar om fina priser. Dina chanser att vinna ett pris ökar med antalet kontroller du hittar, men alla som har hittat någon kontroll och redovisat det är med i utlottningen. Totalt kommer det att finnas 200 kontroller att hitta. Registrerar du alla är du även med i en särskild utlottning av priser.

Den fasta kontrollen – så här ser den ut

Vid varje kontroll sitter en stolpe, knappt en meter hög. På stolpen finns förutom ordningsnumret en kodbokstav som du använder vid registreringen.

Fel på en kontroll?

Om en kontroll saknas, är sönder eller har andra felaktigheter är vi tacksamma om ni rapporterar detta. På så vis kan vi snabbt åtgärda problemet och upprätthålla kvalitén. Du kontaktar oss via info@naturligagoinge.se

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x