Espresso – Din lokala tidning

Naturpasset Älmhult

Naturpasset är ett äventyr som passar för alla i familjen eller kompisgänget. Du väljer om du vill gå ut själv eller tillsammans med någon. Orienteringsklubben OK Älme är arrangör och bjuder in alla att ta sig ut på en trevlig naturuplevelse i sommar.

Det finns 25 kontroller i Klöxhultsskogen. Dela gärna upp dem på flera tillfällen under perioden 15 juni–15 september 2019. Kontrollerna hänger på ett stativ med stiftklämma. Alla kontroller har ett nummer. Stämpla i den ruta på startkortet som har samma nummer som kontrollen.

Det finns både lätta och svåra kontroller och de kan besökas i valfri ordning. Vid OK Älmes klubbstuga längst upp på Fågelvägen finns bra parkeringsmöjligheter. Respektera tomtmark i området och rör dig varsamt i naturen. Kartans skala är 1:15.000, vilket innebär att 1 centimeter på kartan motsvarar 150 meter i terrängen.

Priser lottas ut bland dem som har besökt minst 20 kontroller. Du kan också få OK Älmes diplom om du antecknar detta på startkortet. Ifyllt startkort lämnas i postlådan vid OK Älmes klubbstuga senast den 15 september. Vinnare i den lokala utlottningen meddelas i september på OK Älmes hemsida (www.okalme.se). Tid för prisuthämtning samt diplom meddelas också.

Försäljning av Naturpasset hittar du på Olofssons Kläder, IKEA Aktivitetshus,
Sjöstugan Camping,Turistbyrån på Kommunhuset
Kostnad: 70 kronor

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy