Espresso – Din lokala tidning

Naturskyddsföreningen guidar digitalt till natursköna platser

Naturskyddsföreningen i Göinge har tagit fram en gratis digital naturguide som alla intresserade kan ta del av.
– Vi hoppas den skall stimulera till att upptäcka vår vackra Göingenatur och locka både lokalinvånare och turister. Även skolan hoppas vi kan utnyttja den som en lärresurs, säger Mikael Gustafsson från föreningen.

Den digitala guiden presenterar 60 av Göinges finaste platser i ord och ca 600 bilder. Interaktiva kartor visar vägen till platsen och guiden fungerar lika bra på mobil, padda eller dator. Varje plats innehåller information om vad du kan finna just där i form av upplevelser som växtlighet, djur- och fågelliv men även annan intressant fakta som t.ex. mänskliga spår av olika aktiviteter.
Dessa platser bjuder på upplevelser utöver det du kanske redan kände till. Eller vad sägs t.ex. om att få reda på var det oväntat växer orkidéer, var du lättast kan avnjuta orrspel och liknande?

Projektet har stöttats av de tre Göingekommunerna, Sparbanken Göinge, Sparbanken Skåne, Studiefrämjandet och Naturskyddsföreningen Riks.

Fotnot: Guiden hittar du på www.goingenatur.se

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy