Espresso – Din lokala tidning
nibes solceller

Nibes solceller – ett solklart val!

ANNONS. Panelar för solceller och Nibes nya S-seriens värmepumpar är ett solklart val för dig som vill minska din elförbrukning. Per på Sahlins Rör i Osby förklarar varför.

– Genom att installera en energilösning med solcellspaneler och värmepump kan du minska din elförbrukning rejält och ändå ha det varmt och skönt hemma. Detta gäller oavsett om du bygger nytt eller har ett äldre hus. Värmepump och solenergi som samarbetar är riktigt effektivt och har många fördelar säger Per.

En mindre solcellsanläggning på 20-30 paneler alstrar många gånger lika mycket el som värmepumpen behöver för att leverera hela husets värme- och varmvattenbehov.

– Nu när värmepumpar och solcellspaneler har blivit ännu mer effektiva kan man krama ut ännu mer gratis energi ur naturen, säger Per. Det gäller att tänka på en hållbar framtid när man ska satsa på ett nytt värmesystem och energilösning i sin fastighet. I Nibes solcellspaket finns det teknik som gör att panelerna kan ”prata” med Nibes värmepumpar och de är trådlöst uppkopplade och anpassade till det smarta hemmet. Allt kan styras och övervakas med hjälp av My Uplink som kan användas i mobiltelefon eller dator.

Med den nya tekniken innebär detta att du kan optimera värmeproduktionen, särskilt om du kombinerar värmepumpar med solcellspaneler.När solpanelerna producerar gratis el under dagen känner värmepumpen av det och laddar på lite extra i systemet för värme, varmvatten och kanske också pool, som blivit allt vanligare genom åren.

– Man kan givetvis installera solpaneler utan att ha en värmepump. Till exempel om du har direktverkande el, vedpanna eller fjärrvärme.Vi har även en tjänst där vi kan hjälpa till att övervaka våra kunders anläggningar och direkt kunna åtgärda om något är på tok. Allt för att kunden ska känna sig trygg.Installation av solceller ökar rejält just nu, som en följd av ökade elpriser.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x