
INGREDIENSER
500 gr nöt eller blandfärs,
lite smör till stekning.
1 gul lök.
2 vitlöksklyftor.
1 purjokök.
200gr vitkål.
1,5 lit vatten.
2 buljong tärningar.
2-3 msk kinesisk soya.
2 msk tomatpuré.
1 msk stark senap.
Salt och svartpeppar ev lite chillieflakes.
SÅ HÄR GÖR DU
- Fräs färsen i lite smör i en kastrull.
- Skala och finhacka lök,vitlök och purjolök Lägg i kastrullen med färsen.
- Strimla vitkålen fint och fräs alltsammans med lökenoch färsen.Häll i vattnet .
- Tillsätt soya, buljongtärningarna och tomatpuré.
- Koka i ca 15 minuter och salta och peppra.Strö över persilja före serveringen.
Tips soppan blir godare dagen efter!
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild
ÖVRIGT
Detta är en mycket värmande soppa och avsett för kalla dagar. Orginalet kommer från Nikkaloukta som ligger i Gällivare kommun och kalas för porten till Kebnekaise. Nikkaloukta är känt för många köldrekord.Den 9/12 2013 frös kvicksilvret hos dem som hade en kvicksilvertermometer. Då uppmättes – 40,3 grader då behövs denna soppa. Receptet är hämtat ur Hemmets Almanacka. Bo Martinsson
Ett exotiskt val av husmanskost från Husmanskostens vänner. Serverad av Bo Martinsson.