Espresso – Din lokala tidning
Image default

Nikkalouktasoppa

Nikkalouktasoppa

Johnny Billinger Nikkalouktasoppa Nikkalouktasoppa Skriv ut
Portioner: 4-6
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

500 gr nöt eller blandfärs,

lite smör till stekning.

1 gul lök.
2 vitlöksklyftor.
1 purjokök.

200gr vitkål.

1,5 lit vatten.
2 buljong tärningar.
2-3 msk kinesisk soya.
2 msk tomatpuré.
1 msk stark senap.
Salt och svartpeppar ev lite chillieflakes.

SÅ HÄR GÖR DU

  1. Fräs färsen i lite smör i en kastrull.
  2. Skala och finhacka lök,vitlök och purjolök Lägg i kastrullen med färsen.
  3. Strimla vitkålen fint och fräs alltsammans med lökenoch färsen.Häll i vattnet .
  4. Tillsätt soya, buljongtärningarna och tomatpuré.
  5. Koka i ca 15 minuter och salta och peppra.Strö över persilja före serveringen.

 

Tips soppan blir godare dagen efter!

 

Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild

ÖVRIGT

Detta är en mycket värmande soppa och avsett för kalla dagar. Orginalet kommer från Nikkaloukta som ligger i Gällivare kommun och kalas för porten till Kebnekaise. Nikkaloukta är känt för många köldrekord.Den 9/12 2013 frös kvicksilvret hos dem som hade en kvicksilvertermometer. Då uppmättes – 40,3 grader då behövs denna soppa. Receptet är hämtat ur Hemmets Almanacka. Bo Martinsson

Ett exotiskt val av husmanskost från Husmanskostens vänner. Serverad av Bo Martinsson.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x