Espresso – Din lokala tidning
Kommun Lokalt

Noterbart från Näringslivschefen

Svenskt Näringslivs undersökning visar att företagarna i Olofström tycker att företagsklimatet är på uppgående i kommunen, vilket är glädjande för oss alla som bor här. Olofström kom på plats 121 av 290 kommuner och blev med den placeringen bäst i länet.

I kreditföretaget Synas undersökning, där man mäter företagens omsättning, vinst och nyanställningar, så blev Olofströms företagare bäst även här i länet för året. Mig veterligen finns det ingen annan kommun som lyckats komma först i båda mätningarna samma år!

I dagarna kom också Företagarnas mätning av lönsamheten i företag. Denna undersökning visar att företagen i Blekinge hade en lönsamhet (avkastning på sysselsatt kapital) på 12 procent under 2017 i jämförelse med Värmlands län som är i topp med 20 procent.

”Olofström sticker ut särskilt. Där har man högst lönsamhet 2017 och där är avkastningen på sysselsatt kapital i snitt 21 procent. Undersökningen bygger på svar från 111 bolag med i snitt åtta anställda just i Olofström, vilket placerar dem på plats 68 av 287 i Sverige.”, skriver Företagarna.

Det visar på att Olofström är på rätt väg både när det gäller kalla siffror och attityder. Bra jobbat företagare, politiker, lärare, tjänstemän med flera, ingen glömd. Det är tillsammans som vi kan skapa ett bra företagsklimat i Olofström!

Hela 24 personer har under året startat företag i Olofström vilket är fantastiskt och vi på näringslivskontoret vill önska er alla lycka till med ert företagande!

Kjell Persson, Näringslivschef Olofström

]]>

Relaterade inlägg

Ökande medvetenhet ger nya garderobsinslag

Ingela Lindström

Inför Helgeåfestivalen…

Ingela Lindström

Tomteparad i Knislinge

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer