Espresso – Din lokala tidning
Novembermörker

Novembermörker

Regn och kyla är det värsta jag vet, tänkte Betty en surmulen onsdagsmorgon. Jag förstår inte varför matte tvingar ut mig att kissa ? Det går ju lika bra att göra det inne! Dom går minsann inte ut och kissar! Jo, i och för sig så brukar husse göra det när vi går skogsrundan.

– Bra där, säger han, nu sparade jag en spolning.
Matte brukar säga:
– Ni karlar har det bra, bara att slänga ut den , vi kvinnor har det mycket värre som vanligt.

Sedan är dom igång och ”trätts” om vilka som har det värst, kvinnor VS män. Då brukar jag springa i förväg så jag slipper höra på dom. Men ibland undrar jag varför det inte är likadant som hos oss hundar, tiken är den som bestämmer över hanhundarna, ju äldre tiken är desto högre pondus har hon oftast. Matte säger att kvinnans list är det som styr männen, men husse säger att får han bara hemmalagad biff med löksås kan han göra nästan vad som helst utom att ränna på rea.

Matte säger att snart är det advent och då får man sätta upp stjärnor och ljusstakar i fönstren. Hon säger att hon brukar fuska och sätter upp dem någon vecka tidigare på grund av att vi har det så mörkt där bi bor. Jag förstår inte vad hon menar, det har ju varit lika mörkt länge, vad spelar en vecka hit eller dit för roll?

Husse gnäller och säger att hon är hejalös;
– Advent är advent och jul är jul, hur skulle det se ut om man började tänja på gränserna? Det skulle inte finnas några högtider längre.

Matte säger att världen nog inte går under för att hon hänger upp sina stjärnor en vecka tidigare men om han traggar lite till så kanske midsommarstången kommer upp med en ljusslinga i till jul. Hon skrattade när hon sa det men husse såg inte så road ut.

Jag bryr mig inte så mycket om sådana saker bara jag får mat, vatten och lite bus så är jag nöjd. Nu har jag ju dessutom börjat på en hundkurs i Vinslöv också! Där har jag fått lära mig lite saker som att om jag tittar på matte så får jag godis nästan varje gång jag ser henne i ögonen. Men mer om det berättar jag nästa gång.

Betty (och Susanne)

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy