Espresso – Din lokala tidning

Nu söker vi fler jour- och familjehem

Att ta uppdrag som jour- och/eller familjehem blir man inte rik av. Det är andra motiv som driver familjer att öppna sina hem och sina sinnen för utsatta barn, ungdomar samt förälder med barn som av någon anledning inte kan bo hemma.

Viljan och känslan av att kunna stötta, hjälpa och göra positiv skillnad är den mest betydelsefulla faktorn, om man får tro de jour- och familjehem som samarbetar med oss, VoB Syd AB.

För att ta uppdrag som jour- och/eller familjehem krävs att man genomgår en utredning, enligt Socialstyrelsens föreskrifter.

En stabil och fungerande familjesituation som bl a kan erbjuda tillgänglighet och engagemang fordras. Registerutdrag från Polisens misstanke- och brottsregister inhämtas liksom registerutdrag från socialregister, Kronofogdemyndigheten och Försäkringskassan. Utredningen omfattar också personliga förhållanden liksom referenser.

Ett hem att växa i

De jour- och/eller familjehem som samarbetar med VoB Syd erhåller stöd och handledning av oss, familjehemskonsulenter, även under kvällar och helger. De erbjuds även den nationella familjehemsutbildningen Ett hem att växa i.

För jourhemsuppdrag, akuta och tillfälliga uppdrag, krävs vanligtvis att en vuxen familjemedlem är hemma på heltid.Ekonomisk ersättning utges, uppdelad i en skattepliktig arvodesersättning och en (i stor sett) skattefri omkostnadsersättning.

Erbjuder handledning

Familjehemskonsulenterna inom VoB Syd är socionomer med olika vidareutbildningar. Vi har lång erfarenhet av arbete inom socialtjänsten och därutöver fleråriga anställningar som familjehemskonsulenter inom VoB.

Vi tillhandahåller, utreder, handleder, och utbildar jour- och familjehem.

Dokumenterad handledarkompetens finns i gruppen vilket innebär att vi även erbjuder processinriktad handledning till personalgrupper inom barn- och ungdomsvård samt inom vård och omsorg.

Anmäl ditt intresse

VoB Syd är ett offentligt vårdbolag som drivs utan vinstsyfte och ägs av Skånes och Kronobergs kommuner. Vi behöver kontinuerligt fler jour- och familjehem som vill samarbeta med oss.

Välkommen att kontakta någon av oss familje- hemskonsulenter inom VoB Syd eller att anmäla ditt intresse via länken på vår hemsida, se nedan.

marita.flood@vob.se

mikaela.hedenstedt@vob.se

helen.hettinger@vob.se

http://vob.se/verksamheter/verksamheter-plus/vob-familjehem

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x