Espresso – Din lokala tidning

Ny ägare till stug- och konferensanläggningen i Osby

Alla som bor i Osby känner på något sätt till Bergakungen. Antingen har man övernattat i någon av deras elva stugor, eller så har man varit på privata fester eller konferenser på anläggningen. Sedan april månad så har företaget Kantarellskogen AB fått ny ägare.

Utvecklingsmöjligheter
Det är investeraren och entreprenören Filiph Lundberg som har förvärvat företaget av Tina Neumann som har drivit och ägt det i många år nu. Det är företaget som äger fastigheterna och driver Bergakungen.

Jag tyckte att det kändes bra med Bergakungen och jag ser utvecklingsmöjligheter som att exempelvis arrangera festkvällar och mycket annat, som jag behåller för mig själv än så länge. Det är en spännande framtid som väntar Bergakungen, säger Filiph.
Konceptet som sådant kommer att kvarstå med uthyrningsverksamheten och konferensmöjligheterna. Stugorna skall också inom en snar framtid rustas upp och renoveras.

Vill lära känna
varje anläggning
När Allt om Osby besöker Bergakungen så kommer det övernattningsgäster från Vitryssland som skulle vara med på 10Mila i Östra Göinge och Filiph hälsade dem välkomna och skötte själv incheckningen.

Varje gång jag köper en anläggning vill jag sköta allting från början. Det innefattar att ta emot gästerna och följa verksamheten från grunden, då vet jag bättre var insatserna skall och bör sättas in någonstans.

Text och foto: anita@espressomedia.se

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy