Espresso – Din lokala tidning
profil 12

Ny bok av Marcus Cato

Marcus Cato har sin rötter i Osby men flyttade för några år sen till Blekinge. För fyra år sen skrev han Fyrvaktarens son och draken – Äventyret på Hanö. En äventyrsroman som utspelar sig 1810 då brittiska flottan låg vid Hanö. Nu kommer del två i serien som har namnet Drakarna flyger i gryningen.

– Den tar vid några månader efter att del ett tagit slut, berättar Marcus. Den första delen av boken utspelar sig i Osby, byn jag själv växt upp i.  Ett nytt äventyr väntar dock huvudpersonerna Carl och Emma. De behöver ta sig tillbaka till Hanö för att åter ställas mot brittiska flottan och dess befälhavare John Ross.

Utdrag ur boken

”En iskall vind har plågat Hanö hela vintern, men en dag avtar den. Det är då du måste vara vaksam, för det är när vinden är borta som det otäcka tar sin plats.

Carl Lindenius bryr sig väldigt lite om vinden på Hanö. Han, Emma och resten av familjen Lindenius har tagit sin tillflykt till den lilla byn Osby, stället där inget någonsin händer. Några månader har förflutit sedan de alla flytt från Hanö. Årtalet har hunnit bli 1811 och våren är på väg. Carl och Emma längtar åter efter äventyr, men i Osby finns det få att finna. Tills en dag då draken hittar dem och behöver deras hjälp.”

På liv och död

img 20230715 165316 634

Det blir starten på ett nytt äventyr, på liv och död, där de tvingas tillbaka till Hanö och åter ställs öga mot öga med den brittiska flottan och dess befälhavare John Ross. Tiden är knapp och farorna många. Kommer de kunna hjälpa draken med sina egna liv i behåll?

Drakarna flyger i gryningen är en äventyrsberättelse där det svartvita suddas ut, där det onda och goda handlar om perspektiv. Det är en berättelse där både livets stora frågor och dåliga skämt får ta plats.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x