Espresso – Din lokala tidning

Nya ägare, nya tag

Möckelsnäs Trädgård och Kulturcentrum ligger mitt i ett naturreservat. Här i naturens lugna famn finns ett fantastiskt center med trädgård och orangeri med café. Efter att ha legat i träda några år har nya ägare tagit krafttag med trädgården och orangeriet som nyinvigdes under Valborgshelgen.

De nya ägarna, företaget Cura Cultura, har satsat på att fräscha upp hela anläggningen och först ut var trädgården och orangeriet, där man förutom exotiska växter kan ta del av caféets närproducerade utbud. Där kan besökare avnjuta lokalt producerad ekologisk fika som bullar och läckra bakverk levererade av 13:e bagaren, glass, eller lättare smårätter. Orangeriet har även ett bokcafé där du kan slå dig ner med en kopp te och slappna av i den avkopplande miljön.

På Valborgsmässoafton hölls en högtidlig nyinvigning av trädgården. Elizabeth Peltola, ordförande i kommunstyrelsen talade och klippte bandet. Det nya caféet öppnades redan på förmiddagen och på kvällen kunde de som ville se en musikpoetisk föreställning med musik- och poesiprofilerna Lennart Olofsson (känd från ”Doctor Blues”) och Tina K Persson.

Möckelsnäs kulturcentrum ska i sin tur genomgå en ombyggnad med start till hösten och kommer att stå färdigt i sin nya skepnad våren 2020 men redan denna sommar bjuds det på ett mindre utbud. I konsthallen visar konstnären Arne Persson sitt färgsprakande måleri och i konsertsalen blir det gästspel från bland annat Smålandsoperan, klassisk musik, jazz, blues och berättare från Sagobygden.

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy