Espresso – Din lokala tidning
Nya hyreslägenheter i Markaryd

Nya hyreslägenheter i Markaryd

BOSTÄDER. Nya hyresrätter centralt i Markaryd. Det byggs just nu minst två hyresprojekt i tätorten. På Snapphanevägen bygger Futura Fastigheter fyra marklägenheter som radhus och på Hässleholmsvägen bygger Habi Bygg sex lägenheter i tre tvåvåningshus. Allt ska stå klart i vår.

Nya hyreslägenheter i Markaryd är syftet för företaget Futura som nu skapar sitt första bostadsprojekt står fyra personer, varav två av dem, Michaela Fritiofsson och Betty Andertoft, kommer från Markaryd. Övriga delägare är deras sambos Jakob Höjdefors och Denny Ottosson.

KOMMUNEN BLEV GLADA

– Kommunen behöver fler hyreslägenheter, med bra läge på markplan. Vi åkte runt i Markaryd och letade och så hittade vi denna tomt. Kommunen hade tomten som ett upplag men de hade inte annonserat ut den som ledig tomt på kommunens hemsida. De ansvariga blev glada när vi ringde och vi frågade om den var till salu, berättar Jakob Höjdefors.

Nya hyreslägenheter i Markaryd
Så ser de nya radhusen med fyra trerumslägenheter ut till dags dato. Foto: Thomas Edgren
VILLE GÖRA EN BOINSATS

Han berättar att de vänder sig till personer som bott i hus ganska länge och vill ha något liknande; centralt radhus med en trea på 75 kvadratmeter, trädgård bak och plats för bilen alldeles utanför huset. Takhöjden för det kombinerade vardagsrummet och köket är extra hög
– 4.25 meter till taknock jämfört med den normala höjden 2,45 – 2,50 meter.– Vi har ett stort intresse för husbyggnation och detta är vårt första gemensamma projekt där vi vill göra en insats för bomöjligheterna i Markaryd. Så därför har vi tagit hjälp av många duktiga hantverkare.

SKA PASSA IN I OMRÅDET

Något annat som de två paren sett som viktigt är att husen ska passa in i området, stilmässigt och materialmässigt. – Vi tycker att vi har lyckats bra med det. De är till exempel inte bara funktionella, de matchar de omgivande husen och naturen både fasadmässigt och färgmässigt. Vårt mål var att sticka ut från mängden, genom att inte bygga typiska ”lådhus”, vilket är populärt i nya bostadsområden runt om i landet, påpekar Jakob.Intresset för lägenheterna har varit stort och planerad inflyttning är i kvartal ett 2022.– Markaryd är en växande småstad och man kan utveckla samhället och näringslivet och göra mycket här. Vi har våra ordinarie jobb, men det blir säkert fler bostadsprojekt för oss i framtiden om vi får ny inspiration!

TEXT&FOTO: THOMAS EDGREN

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x