Espresso – Din lokala tidning
ingela

Nya krafter på Borgen i Osby

– Ingela Hansson är husets nya kulturvärd

KULTUR. Fler föreningar, fler aktiviteter och en härlig, välkomnande stämning. Det är var kulturvärden Ingela Hansson och föreståndare Maria Thunberg  jobbar för på Borgen i Osby under det nya året.

– Vi har massor av idéer!

Sista helgen i månaden under januari till mars blir det bordsloppis på Borgen. Det är ett av flera nya grepp som  ska göra huset till en självklar mötesplats.

– Vi har ett nytt låssystem på plats som gör det enklare för föreningar att komma in i huset, och redan under förra året justerade vi priserna för lokalhyra så att det ska vara mer attraktivt för föreningar att komma hit, säger Maria Thunberg.

”Alla välkomna”

Ingela Hansson anställdes innan årsskiftet och gör sin första skarpa vecka när Espresso hälsar på.

– Jag börjar med det viktigaste – att lära mig popcornmaskinen, skrattar hon.

– Jag ser det som min största uppgift att få alla som kommer hit att känna sig riktigt välkomna!

Från Wizex till spelmässa

Våren bjuder bland annat på redan fullbokade jubileumskonserter med Wizex, teaterföreställningar, föreläsningar och en föreställning med Glädjerevyn. Och bio såklart.

– Vi vill få igång en ny filmklubb som är öppen för alla intresserade.Det finns även planer på en mässa med en brädspelsförening i huset. Vi har ett nytt biljettsystem som gör att vi kan erbjuda alla arrangörer att sälja biljetter i kassan när den är bemannad, säger Maria Thunberg.

bio
Bion är en stor del av verksamheten på Borgen i Osby. Maria visar Ingela hur man laddar den digitala projektorn med film.

Söker volontärer

Nytt för våren är även en volontärverksamhet, där Maria och Ingela vill skapa en grupp som kan vara en del av husets verksamhet på idéell bas.

– Vi välkomnar unga som gamla som vill vara med och lyfta huset och som vill hitta ett sammanhang där man träffar nya människor. Om man har idéer på vad man vill ska hända på Borgen så får man gärna prata med oss. Vi spånar på allt från speed-
dating till musikkvällar, säger Maria.

Text&Foto: Erik@espressomedia.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x